Mere umplute cu gem

Mere umplute cu gem

  •  4 mere rosii
  • 1/4 cana gem de prune sau piersici
  • 1/4 cana de nuci tocate
  • optional, frisca

 

  1. Spala bine merele. Foloseste aparatul de curatat semintele de la mere, iar apoi alege cotorul si taie-i fundul. Il poti pune la loc, ca pe un dop, ca sa nu iasa umplutura de gem.
  2. Pune merele pe o tava mica si introdu in fiecare o lingura de gem si adauga deasupra cateva nuci tocate. Daca merele sunt prea acrisoare, poti adauga un pic de zahr brun, dar gemul este suficient de dulce, de fapt.
  3. Se pune putina apa in tava, cat sa acopere partea de jos a merelor. Se preincalzeste cuptorul si se introduce tava. Se lasa pentru 40 de minute sau pana cand merele sunt moi, dar inca si-au pastrat forma. Se servesc calde, cu frisca sau cu un sos de smantana batuta cu zahăr vanilat.