Metoda Shettles – planificarea sexului viitorului tau copil

Metoda Shettles – planificarea sexului viitorului tau copil

0

gravida 3Metoda Shettles este una dintre cele mai renumite metode de depistare a sexului viitorului copil inca din timpul preconceptiei. Cu alte cuvinte, potrivit teoriilor sale parintii care isi doresc o fetita sau un baietel vor trebui sa aiba in vedere anumite recomandari.

Planificarea sexului viitorului copil a devenit una dintre cele mai mari preocupari ale doctorului american Landrum B. Shettles care si-a sustinut teoriile prin numeroase cercetari si articole de specialitate. In cartea sa numita  „How to Choose the Sex of Your Baby“ doctorul le ofera tuturor celor interesati mai multe solutii pentru a concepe un baietel sau o fetita.

Potrivit lui, planificarea sexului viitorului copil are in vedere analizarea modului de functionare si viabilitate a celor doua tipuri de cromozomi. Cu alte cuvinte, cromozomul X este mult mai rapid si supravietuieste mult mai mult in mediul intravaginal al mamei, dand nastere unei fetite. Cromozomul Y supravietuieste mai putin in mediul intrauterin si nici nu este atat de rapid, fiind responsabil de nasterea unui baietel.

Asadar, ziua ovulatiei, dar si orgasmul femeii sunt doua atribute importante in aceasta privinta. In cazul in care va doriti sa concepeti un bebelus este foarte important ca femeia sa cunoasca destul de bine ziua ovulatiei, facand sex cu partenerul cu maxim 12 ore inainte de eliberarea ovulului de catre ovar. In acest fel, sansele ca cromozomul Y sa intalneasca ovulul sunt mai crescute, durata de supravietuire a acestuia, desi foarte mica, putand rezista in acest interval. In plus, pentru ca acest cromozom sa alunece mai usor este foarte important ca femeia sa aiba orgasm, creandu-se in acest fel un mediu alcalin prielnic cromozomului Y.

In cazul in care va doriti sa concepeti o fetita, puteti face sex chiar si cu 2-4 zile inaintea ovulatiei, cromozomul X responsabil cu sexul feminin putand supravietui destul de mult timp in mediul intravaginal, reusind astfel sa intalneasca ovulul pentru a-l fecunda. In plus, doctorul Shettles este de parere ca in aceasta situatie nu este nevoie ca femeia sa resimta placerile sexuale, acest cromozom putand strabate fara probleme mediul intravaginal, intalnind in cele din urma ovulul si fecundandu-l.