Nu-ti pune copilul la punct tipand la el

E foarte greu sa nu ridici tonul atunci cand copilul nu te asculta, dar trebuie sa fii constienta ca acest mod nu este unul eficient de comunicare parinte – copil. Desi pe moment pare singura optiune, trebuie sa gasesti alte metode care sa-l tempereze.

1. Copilul se poate simti umilit. Daca tipi la copil in mod constant, cel mic poate avea sentimentul ca nu este vrednic sa-l abordezi intr-un mod civilizat. Acest lucru poate duce la lipsa de incredere, la o imagine de sine negativa sau chiar anxietate.

2. Cand strigi nu-l inveti pe copil consecintele actiunilor sale. Daca unicul lucru care se intampla atunci cand copilul greseste, este tonul tau ridicat, cel mic invata ca singura consecinta a greselilor sale, va fi enervarea ta, nimic mai mult. Asigura-te ca exista consecinte reale la comportamentul neadecvat al copilului. Il poti lasa singur in camera un timp sau ii interzici calculatorul o ora

4. Strigatele il fac pe copil obraznic. Urletul este un semn ca ti-ai pierdut controlul asupra emotiilor tale. Daca ridici tonul pentru ca nu stii ce altceva sa faci atunci cand copilul se poarta urat, inseamna ca ai capitulat in fata problemelor zilnice, iar data viitoare cel mic iti va raspunde urat.

5. Tu strigi, striga si el. Copilul imita comportamentul tau, prin urmare trebuie sa ai grija sa nu creada ca strigatul este un mod eficient de comunicare. O sa tipe si el la alti copii atunci cand doreste sa obtina ceva, ba mai mult va ridica tonul si la tine.

Trebuie sa-ti aduni gandurile inainte de a gestiona o situatie problematica cu copilul tau. Nu striga la el de pe fotoliul din fata televizorului sau de pe scaunul din fata calculatorului. Ridica-te si vorbeste cu copilul de la o distanta rezonabila, altfel esti tentata sa ridici tonul pentru a te face inteleasa.

sursa foto: www.redbookmag.com

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare