Parintii reprezinta un model pentru copii

Parintii reprezinta un model pentru copii

Copiii invata ce trebuie sa simta sau sa creada despre orice din ceea ce faci sau spui tu. Ei iti vor imita actiunile, iar cea mai buna metoda prin care iti poti ajuta copilul nu este prin a-l recompensa sau pedepsi, ci printr-o actiune pozitiva si prin construirea unui comportament sanatos.

Daca tu ca parinte vei fi un exemplu bun pentru copilul tau, aceasta il va ajuta sa se mentina sanatos si fericit, iar daca sunt schimbari de facut in comportamentul tau, este in regula, le poti face impreuna cu micutul tau.

Critica personala – Atunci cand critici felul in care arati ii transmite copilului tau mesajul ca stima de sine se bazeaza pe modul in care iti vin blugii sau cum iti sta coafura. Copiii, in special fetitele, sunt influentati de felul in care vorbesc mamele lor. Pot ajunge sa nu le placa ceea ce vad in oglinda si aceasta sa contribuie la o scadere a stimei de sine. Acestea il pot impinge pe copil catre comportamente nepotrivite si pot creste riscul de dezvoltare a unor probleme in alimentatie.

Daca atunci cand esti dezamagit sau trist, ca parinte, apelezi la mancare pentru a te simti mai bine, poti fi sigur ca transmiti un mesaj nesanatos catre copilul tau. Le demonstrezi ca mancarea te poate face sa te simti bine. Incearca sa gasesti noi metode prin intermediul carora poti elibera starile de rau sau poti alunga neplacerile. Copiii imita obiciurile bune asa de usor precum fac si cu obiceiurile rele.

Prea multe mesaje, emailuri, discutii la telefon – Daca tu vorbesti la telefon in timpul mesei, nu este corect sa-i interzici copilului sa trimisa sms-uri. Ceea ce faci tu ii transmite acestuia un mesaj clar. Atunci cand stabilesti reguli cu privire la folosirea electronicelor, toata familia trebuie sa le respecte.

Copiii care petrec prea mult timp in fata unui monitor tind sa aiba probleme cu somnul, performantele de la scoala si cu greutatea, in timp ce copiii care participa la cina impreuna cu parintii au un risc mai scazut de obezitate.

Foarte multe fetite se joaca de-a „prezentarea modei”. Dar expertii sustin ca ar trebui sa ai grija in ceea ce priveste importanta pe care o oferi unor aspecte mai superficiale al vietii, si sa marsezi pe petrecerea timpului de calitate.

Obiceiurile sanatoase pot aduce multe efecte bune, asadar mergeti la plimbare sau faceti sport. Poate retine ca va fi puternica, tonifiata si in acelasi timp o femeie sanatoasa si frumoasa. Apoi va observa ca sportul reduce foarte mult starea de stres. Asigura-te ca ii transmiti mesaje precum ca este o fetita frumoasa si inteligenta.