Peste 30.000 de romani s-au implicat in campania UNICEF Impreuna pentru...

Peste 30.000 de romani s-au implicat in campania UNICEF Impreuna pentru fiecare copil

0
Andreea Marin si Iuliana Tudor (Unicef)

Andreea Marin si Iuliana Tudor (Unicef)Campania “Impreuna pentru fiecare copil”, initiata de UNICEF, in parteneriat cu TVR, a debutat in data de 10 iunie, in cadrul emisiunii O data-n viata, de la TVR1, prezentata de Iuliana Tudor. In urma campaniei s-au strans peste 60.000 de euro, fonduri ce vor fi folosite pentru a sustine serviciile de sprijin pentru familii care au copii cu dizabilitati precum si servicii alternative institutiilor de stat pentru copiii deja institutionalizati – case de tip familial.

 

Pe parcusul a trei editii ale emisiunii O data-n viata, telespectatorii au putut urmari cazurile a nouă copii cu dizabilitati intelectuale si motorii care au beneficiat de sprijin pentru a-si indeplini dreptul la o viata normala. Mai mult de 30.000 de romani au fost sensibilizati de povestile acestora si au facut donatii pentru ca mai multi copii cu dizabilitati din Romania sa poata primi ajutor specializat.

„Pentru fiecare copil, fericirea se traduce prin cateva lucruri simple: sa traiasca alaturi de cei dragi, sa fie iubit, incurajat si protejat, sa mearga la scoala si sa aiba prieteni. Pentru un copil cu dizabilitati, toate aceste lucruri sunt, mai curand, vise. Campania UNICEF de strangere de fonduri si-a propus sa ajute ca acesti copii sa-si indeplineasca visul unei vieti normale. Suntem recunoscatori tuturor oamenilor care au sustinut aceasta campanie si celor care au facut donatii”, a declarat Edmond McLoughney, Reprezentant UNICEF Romania.

Donatiile, in valoare de peste 60.000 de euro, vor fi folosite pentru a spijini integrarea in comunitate si asistenta adecvate pentru un trai decent al copiilor cu dizabilitati intelectuale sau motorii. Astfel,  campania Impreuna pentru fiecare copil, isi va indeplini obiectul de a creste accesul si calitatea serviciilor dedicate pentru aceasta categorie, care poate deveni extrem de vulnerabila.

Timp de trei saptamani, numeroase personalitati au sustinut cauza campaniei Impreuna pentru fiecare copil, participand la emisiunea Iulianei Tudor, de la TVR1. Printre acestea se numara Principesa Lia, Nicola, Olimpia Panciu, Aurel Ticleanu,  Marina Supra si Narcis Iustin Ianau, celebrul adolescent contratenor.

Cristian Ispas, director general Fundatia Motivation, a participat la emisiune explicand beneficiile si progresele inregistrate de copii cu dizabilitati in casutele de tip familial care apartin fundatiei. Campaniei initiate de UNICEF s-a alaturat Elena Tudor, director general pentru protecţia copilului MMFPS sustinand importanta serviciilor comunitare pentru copiii cu dizabilitati. Andreea Marin Banica, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF Romania, a indemnat publicul sa doneze.

Fondurile rezultate in urma campaniei Impreuna pentru fiecare copil vor fi directionate catre sprijinirea familiilor care au copii cu dizabilitati, astfel incat acestea sa nu fie nevoite sa se separe de copii si pentru a le asigura protectia si sprijinul necesar. De asemenea, donatiile vor contribui la sustinerea serviciilor de protectie specializata (in case de tip familial create de organizatii neguvernamentale)  pentru  acei copii cu nevoi speciale care  nu au familie si care au trait in institutii nepotrivite pentru dezvoltarea lor.

UNICEF si TVR le multumesc tuturor partenerilor care au susţinut derularea campaniei: operatorii de telefonie mobila Orange, Vodafone, Cosmote, companiei Romtelecom, care au facut posibila alocarea numerelor si partenerului strategic BRD – Groupe Societe Generale.

UNICEF este recunoscut la nivel global pentru proiectele sale dedicate copiilor. In Romania, UNICEF a contribuit la dezvoltarea de politici pentru a asigura drepturile copiilor vulnerabili si marginalizati. Organizatia a dezvoltat mai multe programe pilot pentru a spori bunastarea copiilor. In Romania, UNICEF colaboreaza cu reprezentanti ai sectorului privat, dar si cu persoane fizice, dezvoltand proiecte pentru copiii.