Efectele secundare ale anesteziei epidurale

Efectele secundare ale anesteziei epidurale

viitoare mamica (www.greatexpectationsbirth.com)

viitoare mamica (www.greatexpectationsbirth.com)Nasterea vaginala aduce odata cu ea o serie de temeri referitoare la incapacitatea de a face fata efortului depus in timpul expulzarii fatului, dar si in travaliu.

De aceea, multe dintre noi incercam sa diminuam durerile facerii prin anestezie. Cu toate acestea, nu multe sunt cele care cunosc efectele secundare ale acestui tip de anestezie.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu toate ca gradul de diminuare a durerilor din timpul travaliului este mai mare, se poate spune ca nu toate mamicile care opteaza pentru acest gen de anestezie se simt pe deplin fericite intrucat doreau sa traiasca efectiv aceste clipe, ce nu vor mai putea fi rememorate.

Au existat situatii destul de frecvente in care mama a devenit hipotensiva, acest lucru conducand catre o scadere a batailor inimii fatului.

Febra se numara printre cele mai frecvente efecte secundare ale anesteziei epidurale. In acest caz, medicii ii vor putea prescrie mamei un tratament cu antibiotic intrucat este suspecta de infectii. Manifestand o stare febrila destul de ridicata, mamica nu va avea aceeasi capacitate de a impinge bebelusul in exterior, de cele mai multe ori medicii fiind nevoiti sa recurga la anumite instrumente de nastere precum forceps, vacuum extractor sau chiar la cezariana.

Odata cu administrarea anesteziei, multe femei se simt mult prea obosite sa mai circule, ramanand in pat pe toata durata nasterii.

Incapacitatea de a urina, greata, varsaturile, frisoanele, ameteala, mancarimi sunt alte simptome destul de neplacute ce pot fi resimtite pe toata perioada administrarii.

Nici bebelusul nu scapa nevatamat. Cel mai frecvent s-au demonstrat scaderi ale ritmului cardiac ale acestuia, dar si prezenta unei stari de oboseala in momentul nasterii. Nu putem nega faptul ca multi bebelusi au primit scorul Apgar intre 7 si 10 in functie de abilitatea de a se adapta noilor cerinte ale mediului in care tocmai au pasit.

 
Articole similare

2 Comentarii

  1. Am ales si eu sa fac epidurala, neinformandu-ma foarte bine inainte despre efectele ei si nici doctorul care mi-a supravegheat sarcina nu a facut acest lucru. Am nascut la giulesti anul acesta, iar doctorita care mi-a facut anestezia e o persoana oribila – ma gandeam ca e hitler in varianta feminina, avea o tunsoare asemanatoare, numai ca era vopsita roscat – , cu o atitudine de 2 bani. Nu stiu cum o chema, dar am inteles ca a fost directoarea spitalului candva. Oricum, nu o recomand deloc. Cat despre efectele epiduralei: mi-a atenuat contractiile, dar nasterea am simtit-o la intensitate maxima. In plus, nu am putut impinge corect, asa ca dr a trebuit sa apeleze la vacuum ca sa scoata bblushul, care a fost si mare. Copilul a luat totusi 9. In plus, rupturile au fost f mari si m-a cusut cca 20-30 min, nu stiu exact, experienta care a fost super traumatizanta. Aproape 3 saptamani nu am putut sa stau in fund, iar in prima saptamana nici sa ma misc nu puteam bine. In plus, am ramas si acum cu dureri mari de spate, in zona unde mi s-a facut injectia. Asadar, a doua oara nu as mai apela la epidurala si nici nu o recomand.

  2. nu stiu ce ti-a facut tie dar eu pot sa spun ca la mine a fost ca un vis nu am simtit nimik si daca as mai naste de 10 ori tot cu epidurala as faceo

Lasa un comentariu