Primii pasi

Primii pasi

0

primii-pasi-1

Picture 1 of 2

Primul anisor din viata copilului nostru este sarbatorit in general cu primii pasi, usori stangaci, ai micutului.

Este un moment mult asteptat care de multe ori se lasa asteptat, in timp ce nelinistea parintilor devine tot mai mare.

Insa, nu este o regula generala aplicata pentru toti copiii. Sunt micuti care fac primii pasi la 9 luni, in timp ce altii isi fac curaj abia pe la 15 luni, sau chiar mai mult. Cert este ca nu trebuie sa va speriati, nu este nimic in neregula cu copilul vostru, trebuie doar sa aveti rabdare si ajutandu-l, acesta va reusi sa duca l bun sfarsit si aceasta etapa.

In calitate de parinte trebuie sa-l incurajati sa faca miscare, fie in picioare, fie de-a busilea, dandu-i tot timpul noi oportunitati de deplasare. Atentie! nu trebuie ajutat si nici luat frecvent in brate, micutul trebuie sa descopere singur noutatile ce-l inconjoara, de asemenea, mersul in picioare, trebuie sa vina natural, chiar daca ii este frica.

Pentru ca cel mai usor poate exersa in casa, ingrijeste-te sa nu aiba niciun obstacol in cale care ar putea sa-l opreasca sau, mai rau, sa-l raneasca. De asemenea, elimina cablurile de curent de care ar putea sa se agate sau sa le introduca in gura.

Daca micutul are un mers greoi este posibil ca acestuia sa-i fie frica, motiv pentru care suportul tau in aceste momente este mai mult decat binevenit. Fie ii poti oferii degetele tale, de care sa se apuce, in timp ce paseste, fie el isi va ridica mainile in aer iar tu-l vei putea sustine la fiecare pas.

O idee buna pentru exersarea pasilor reprezinta premergatorul. Ai grija insa ca acesta sa fie stabil, sigur.

De asemenea, ce trebuie sa mai stii este faptul ca la inceput, pana va deveni sigur in miscari, nu trebuie sa-l incalti. Cel mai usor va dobandi echilibrul si coordonarea lasat in piciorusele goale sau incaltat cu sosetute. Incaltamintea sport o va purta mult mai tarziu, cand vei merge cu el afara si deja va fi un expert in mers :).

Sursa foto: runka.com si transfigurations.blogspot.com