Program de masa pentru bebelus

Program de masa pentru bebelus

3
bebelus lingurita (http.wallpaper-s.org)

bebelus lingurita (http.wallpaper-s.org)Odata cu introducerea alimentatiei diversificate, nu multe mamici se simt pregatite pe deplin pentru un asemenea pas. Asa ca, multe dintre acestea nu cunosc ce anume trebuie introdus, pornind de la ce varsta si mai ales cand.

Pentru a va usura munca in ceea ce priveste regulile de baza ale diversificarii, iata un scurt program de masa pentru cel mic:

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

–         ora 9.00 – masa de lapte;

–         ora 10.30 – apa, ceai  sau sucuri de fructe in vederea hidratarii;

–         ora 12.00 – supa de legume;

–         ora 13.30 – un fruct;

–         ora 15.00 – masa de lapte;

–         ora 16.30 – suc de fructe;

–         ora 18.00 – branzica de vaci sau piure de legume pasate, la alegere;

–         ora 19.30 – cereale cu lapte;

–         ora 21.00 – masa de lapte.

In acest fel, cel mic va avea 5 mese principale si 4 gustari, in aceasta categorie fiind incluse si sucurile de fructe, apa sau ceaiul in vederea hidratarii. Cu siguranta, atunci cand cel mic va va cere apa sau ceai, puteti sa ii administrati doza dorita, cu atat mai mult in zilele caniculare. Administrarea apei potabile se va face in orice moment al zilei, fara a se tine cont de programul de mai sus. Chiar daca si laptele aduce acelasi aport zilnic hidratarii, cu toate acestea trebuie sa tineti cont de faptul ca si apa isi are rolul ei in dezvoltarea celui mic.
3 Comentarii

  1. acest program de masa este valabil si pt un bebe de 5 luni si asam vrea sa stiu in ce cantitati ii pot da multumesc

  2. Va pot comunica ca la randul meu sunt mamica. Fetita mea are acum 10 luni. In functie de recomandarea medicului ii puteti introduce treptat o parte din alimentatia diversificata.
    Eu, spre exemplu, i-am dat la cinci luni ceea ce am enuntat in articolul de mai sus. In ceea ce priveste proportiile, va pot spune ca niciun bebelus nu are o anumita cantitate standard pe care ar trebui sa o manance, la fel ca si noi adultii. Nici eu nu eram prea informata pe atunci. In schimb, bebelusul va fi cel care va va da mai multe indicii. Atunci cand acesta nu va mai dori sa manance,aruncand din gurita hrana pe care i-ati oferit-o, este un semn ca s-a saturat si nu va mai trebui sa insistati. Pentru inceput, desigur, puteti incerca cu mai putin, totul facandu-se treptat – o lingurita…doua…trei, pana ce se va obisnui cu gustul alimentului. Apoi mariti portia. Cu siguranta nu va manca mai mult de un bol mic de inghetata, ca sa fiu mai sugestiva.
    Mult succes si rabdare cu micutul!
    Tatiana

Lasa un comentariu