Record de gravide în București, după perioada de izolare!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, pe contul de Facebook, un număr record de gravide în București, după perioada de izolare.

Astfel, în iunie și iulie s-au depus 5.000 de solicitări pentru stimulente financiare pentru achitarea analizelor și tratamentelor necesare în sarcină.

Programul ‘Voucher Materna’

„Record de gravide în București, după perioada de izolare! În lunile iunie și iulie s-au depus 5 000 de solicitări pentru stimulente financiare, în valoare de 2 000 de lei de persoană, acordate de Primăria Capitalei, pentru achitarea analizelor și tratamentelor necesare în sarcină. Suntem alături de viitoarele mămici din București pe care doresc să le asigur că programul ‘Voucher Materna’, lansat la inițiativa mea în anul 2018, continuă.

Consider că este un program esențial pentru sănătatea tinerelor însărcinate, pentru ca acestea, cu ajutorul stimulentelor financiare acordate de noi, își pot cumpăra medicamente sau pot achita analize sau proceduri medicale esențiale, care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate și care, de cele mai multe ori, sunt inaccesibile ca preț.

Lunile iunie si iulie ale acestui an au reprezentat depuneri record de solicitari, fiind lunile în care s-au primit cele mai multe dosare de la debutul programului – aproape 2500 de dosare în fiecare luna de vară. Acest fapt ne demonstrează încă o dată ca este un proiect extrem de necesar, care ajută zeci de mii de femei să traverseze perioada de sarcină sub atenta supraveghere a unui medic pentru că, din păcate, sunt foarte multe cazurile în care viitoarele mămici, din lipsa de bani, nu merg la un consult de specialitate și nici nu își fac toate analizele necesare (…)” a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare