Recuperarea dupa epiziotomie

Recuperarea dupa epiziotomie

0
mama si copil

mama-si-copil-5

Picture 1 of 2

In timpul nasterii naturale, epiziotomia este frecventa in majoritatea cazurilor, recuperarea sa fiind una destul de scurta. Aceasta presupune o incizie la nivelul zonei perineale pentru ca bebelusul sa poata sa treaca fara probleme prin canalul stramt al nasterii.

Orice epiziotomie presupune coaserea plagii, cusaturi ce vor fi absorbite de catre organism in circa cateva saptamani de la nastere.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Recuperarea dupa epiziotomie nu este una foarte lunga. Unele femei resimt senzatii dureroase timp de cateva saptamani. Pot exista situatii in care proaspetele mamici sa prezinte o laceratie de gradul trei sau patru, lucru care va produce un usor disconfort. Medicii recomanda pentru un astfel de caz folosirea unor pachete de gheata pentru ca zona respectiva sa poata fi amortita pentru o perioada mai lunga, iar starile dureroase sa nu mai fie resimtite cu aceeasi intensitate.

Potrivit specialistilor, in circa sase saptamani de la nastere zona perineului ar trebui sa fie vindecata ceea ce iti va da posibilitatea sa reincepti viata sexuala alaturi de partenerul de viata. Cu ocazia primului contact sexual vei resiti un usor disconfort, de aceea este indicat sa te concentrezi mai mult asupra preludiului.

Folosirea lubrifiantilor este indicata intrucat nivelul de estrogen scazut in aceasta perioada determina o stare de uscaciune vaginala, ceea ce va conduce la o penetrare putin mai dureroasa.

Foto: http://www.nou-nascuti.ro / www.i52.tinypic.com
Fara comentarii

Lasa un comentariu