Sarcina extrauterina si ideea de a avea un bebelus

Sarcina extrauterina si ideea de a avea un bebelus

0
sarcina_extrauterina

extrauterina-0-1

Picture 1 of 2

Sarcina extrauterina cunoscuta sub numele si de sarcina ectopica reprezinta o complicatie care apare ca urmare a pozitionarii gresite a fatului in afara uterului mamei
.

In timpul unei sarcini extrauterine fatul este pozitionat in afara cavitatii uterine, in trompele uterine, pe col, cavitatea peritoneala  sau in alte lacasuri la fel de incomode. Un astfel de lucru duce la complicatii – de regula mama ajunge la spital cu dureri abdominale destul de mari, insotite de hemoragie.

Chiar daca s-a pus problema pastrarii bebelusului, un astfel de lucru este aproape imposibil, in rare cazuri acesta reusind sa supravietuiasca pana in lunile superioare de sarcina. De cele mai multe ori, interventia chirurgicala reprezinta singura solutie eficienta pentru supravietuirea mamei gravide, din pacate bebelusul nu va putea fi salvat.

Cu toate ca sarcina extrauterina aduce cateva complicatii ulterioare, femeia care a suferit o astfel de interventie chirurgicala va putea sa ramana insarcinata daca respecta indicatiile medicului si daca nu i-au fost extirpate organe genitale importante, precum trompele uterine.

Dupa sarcina extrauterina orice femeie este predispusa riscului repetarii unei sarcini de acest tip. Cu toate acestea, supravegherea medicala ecografica va reusi sa depisteze din timp problemele de acest gen si sa preintampine aparitia unei alte sarcini ectopice.

Foto: http://i0.data.babyonline.ro / http://depici.ro

Articole similare