Regulile de igiena scolara – cum sa iti feresti copilul de bolile...

Regulile de igiena scolara – cum sa iti feresti copilul de bolile transmisibile?

0

copil la scoalaOdata ajuns pe bancile scolii sau ale gradinitei orice copil se poate imbolnavi destul de rapid, datorita ratei destul de pronuntare de crestere a bolilor transmisibile provocat de mediul scolar.  Cu alte cuvinte, in cazul in care parintii nu isi vor educa copilul asupra celor mai elementare reguli de igiena, atunci riscul de contaminare este mai crescut, mai ales datorita numarului mare de elevi prezenti in clase.

Fie ca este vorba doar de o mica raceala ori de gripa de peste iarna sau de afectiuni mult mai periculoase, precum hepatita A, rubeola, rujeola sau oreionul, riscul de imbolnavire este destul de crescut. Tocmai de aceea, medicii recomanda vaccinarea copilului impotriva tuturor acestor afectiuni, fiind ferit in acest mod de imbolnavire.

In plus, regulile de igiena scolara sunt esentiale pentru sanatatea copilului. Acesta va trebui invatat sa se spele pe maini mai inainte de fiecare gustare. De asemenea, in cazul consumului de fructe si legume proaspete acestea trebuiesc a fi bine spalate mai inainte de a fi consumate. In plus, copilul va trebui sa cunoasca ca nu este bine sa bea apa din aceeasi sticla cu un alt coleg si sa nu imprumute rechizite scolare intrucat riscul de contagiere este destul de mare.

Responsabilitatea parintilor este si ea destul de crescuta. Pe langa invatarea celor mai importante reguli de igiena, copilul va trebui sa beneficieze de un pachetel corect realizat. Mai inainte de toate acestia vor trebui sa se preocupe de spalarea si igienizarea fructelor si legumelor introduse in pachetel. De asemenea, ambalarea pachetului scolarului este si ea la felde importanta – sandwich-ul va fi invelit intr-un servetel in asa fel incat copilul sa nu puna mana direct pe mancare.

Servetelele umede, precum si cele de unica folosinta si gelurile antibacteriene trebuiesc introduse in ghiozdanul scolarului pentru ca acesta sa se poata folosi de ele ori de cate ori este nevoie, evitand astfel riscul de imbolnavire. In plus, parintii trebuie sa se asigure ca programul de vaccinare al copilului a fost respectat de catre cadrele medicale ale scolii.