Reluarea vietii sexuale dupa intreruperea unei sarcini

Reluarea vietii sexuale dupa intreruperea unei sarcini

0

Intreruperea voita a unei sarcini reprezinta un impediment in ceea ce priveste intretinerea de relatii sexuale pe viitor cu partenerul.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Avortul reprezinta de cele mai multe ori un sentiment de vinovatie care marcheaza mult viata ambilor parteneri, dar in mod special pe cea  a femeii care se va simti vinovata mai ales atunci cand sarcina avea o evolutie destul de mare.

Refacerea dupa intreruperea unei sarcini dureaza circa 2-4 saptamani, iar ovulatia se va produce in maxim 2 saptamani de la savarsirea avortului. Din acel momet, riscurile de a ramane insarcinata sunt din nou destul de ridicate, asa ca trebuie sa gasesti o metoda contraceptive potrivita pentru a nu fi pusa din nou in aceeasi situatie. Cu toate ca metodele contraceptive sunt destul de diverse, noi va recomandam folosirea prezervativului intrucat va poate feri pe langa faptul ca nu veti ramane insarcinata, si de eventuale infectii nedorite.

Aproximativ 90% dintre femei nu doresc inceperea vietii sexuale imediat dupa acest act, fiind inca coplesite de situatia prin care au trecut. Exista si cateva exceptii, 10% dintre ele sunt nerabdatoare sa aiba parte de o noua partida de sex cu partenerul. Chiar daca nu resimtiti placere in prima luna, simtind un oarecare discomfort, nu trebuie sa disperati, reprezinta una dintre consecintele nefaste ale intreruperii sarcinii.

Pentru a putea depasi stadiul emotional prin care trece partenera, este indicat ca partenerul sa fie mult mai ingaduitor cu aceasta, sa comunice cat mai mult cu putinta si sa o copleseasca de mangaieri si saruturi in etapa preludiului.

Cu toate acestea, exista si situatii in care un avort poate pune capat unei relatii, mai ales atunci cand a fost decizia unuia dintre parteneri si nu a amandurora. Daca relatia este foarte proaspata, iar partenerii nu au avut inca ocazia sa investeasca sentimental in aceasta riscurile destramarii acesteia cresc destul de mult.

Problemele legate de absenta dorintei in ceea ce priveste reluarea vietii sexuale tin in cea mai mare parte in principal de o multitudine de hormoni aparuti ca urmare a perioadei de sarcina pe care tocmai ati incheiat-o. Alaturi de influentele hormonale, cele de ordin psihic legate de sentimentele de vinovatie pentru o sarcina intrerupta reprezinta situatii foarte greu de confruntat pe plan emotional, care tind sa duca de cele mai multe ori relatia de cuplu spre o relatie de tip platonic.

Asadar, daca nu doriti sa deveniti mamici sau tatici, folositi cele mai eficiente metode contraceptive pentru a va feri de o sarcina nedorita, ce va reprezenta un esec de ordin emotional pentru tot restul vietii.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Fara comentarii

Lasa un comentariu