Remedii naturiste care ajuta la cresterea performantelor scolare

Remedii naturiste care ajuta la cresterea performantelor scolare

0
copilul la scoala

copil-la-scoala

Picture 1 of 2

Primele saptamani de scoala sunt cele mai solicitante pentru un scolar incepator. Inca din cele mai vechi timpuri medicii s-au straduit sa gaseasca mai multe remedii naturiste pentru cresterea performantelor scolare.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Chiar daca multi dintre parinti ajung sa se sperie atunci cand isi vad copilul extenuat in fata programului scolar mult prea incarcat, in realitate cu ajutorul mai multor remedii naturiste, introduse cu regularitate in alimentatia zilnica a micutului, ii veti putea creste performantele scolare, usurand problemele de acomodare.

Iata cateva remedii naturiste care ajuta la cresterea performantelor scolare:

  • ginkgo biloba – ajuta la reglarea metabolismului, influentand in acelasi timp dezvoltarea functiilor cerebrale. De asemenea, ginko biloba regleaza neurotransmitatorii, stimuland memoria. Cu toate acestea, se recomanda ca administrarea acestuia sa se faca cu prudenta, respectand indicatiile medicilor. 
  • ginseng – aceasta este una dintre plantele minune care contribuie la imbunatatirea memoriei, sporind capacitatea de concentrare. Chiar si asa, se recomanda ca administrarea sa sa se faca doar pe baza de recomandare medicala.
  • ceaiul verde – fiind considerat a fi un puternic antioxidant, ceaiul verde ajuta la stimularea capacitatii de concentrare, mai ales pentru ca stimuleaza sistemul nervos datorita continutului sau crescut de teina, fiind echivalentul natural al cafeinei. Tocmai datorita acestui lucru este recomandat ca scolarul sa consume cu moderatie astfel de ceaiuri pentru a nu se ajunge la iritabilitatea sistemului nervos.
  • magneziul – acesta reprezinta un adevarat stimulent pentru combaterea stresului, oboselii si anxietatii, provocand o echilibrare a sistemului nervos.
  • lecitina – stimuleaza capacitatea de concentrare a copilului, insa nu va putea fi administrata decat cu recomandarea medicului specialist, respectand cu strictete indicatiile medicale ale acestuia.

Cresterea performantelor scolare poate fi, asadar, influentata si de astfel de remedii naturiste. Discutiile cu medicul pediatru sunt obligatorii mai ales in prima parte a scolii sau atunci cand solicitarile scolare sunt foarte mari.
Fara comentarii

Lasa un comentariu