Remedii naturale pentru un ciclu menstrual neregulat

Remedii naturale pentru un ciclu menstrual neregulat

0

fertilitateCiclul neregulat da batai de cap fiecarei femei mai ales atunci cand isi doreste sa conceapa un copil.

Neregularitatea ciclului menstrual presupune fie aparitia mai inainte de termen a sangerarii vaginale, fie intarzierea acesteia. Cu alte cuvinte daca ciclul menstrual este mai scurt de 21 de zile sau mai lung de 31 de zile, femeia se confrunta cu o afectiune ovariana serioasa ce determina dereglarea ciclului menstrual si uneori, chiar infertilitate.

Pentru a putea corecta eventualele probleme ale ciclului menstrual este indicat sa ai in vedere in primul rand data la care a aparut menstruatia si data la care s-a incheiat, precum si natura acesteia – abundenta sau nu. Toate aceste informatii iti vor fi de ajutor atunci cand te vei adresa medicului pentru investigatii suplimentare.

Chiar daca ciclul menstrual intarzie sa apara este indicat sa iti pastrezi calmul. Este posibil sa fie o dereglare de moment ce poate fi solutionata cu cateva pilule prescrise de catre medic.

Asigura-te ca nu esti insarcinata! Efectuarea unui test de sarcina te poate ajuta sa scapi de griji si sa observi daca intarzierea are o cauza cunoscuta, precum sarcina ori o cauza necunoscuta ce trebuie investigata.

Chiar daca te confrunti cu un ciclul neregulat nu este indicat sa iei anumite pilule dupa ureche sau dupa sfaturile celor care au trecut printr-o situatie asemanatoare. Acest tip de pastile sunt in general hormonale care pot cauza grav sanatatii. De cele mai multe ori cauza dereglarii ciclului menstrual este depistata prin efectuarea unor analize la sange.

Remedii naturale pentru ciclul menstrual neregulat

  1. Elimina situatiile stresante care te inconjoara. Potrivit studiilor, in mai mult de 60% din cazuri ciclul are de suferit din cauza stresului. Medicii recomanda odihna si adoptarea unor modalitati optime de recreere.
  2. Apeleaza la ajutorul vitaminelor si mineralelor – de cele mai multe ori un deficit de vitamine si minerale din organism determina disfunctii organice greu de depistat. Tocmai de aceea este bine sa iei suplimente de vitamine ori sa iti echilibrezi alimentatia in asa fel incat sa fie bogata in toate aceste elemente si mai ales in vitamina E.
  3. Ajutorul plantelor minune – menta si cretisoara te pot ajuta sa ai din nou o menstruatie regulata.
  4. Alimentatia sanatoasa – crearea unui regim alimentar sanatos te ajuta sa scapi de ciclul menstrual neregulat. In cazul in care esti mai plinuta este bine sa mai dai jos o parte dintre kilograme intrucat functia ovariana este strans legata de numarul de kilograme acumulat. De asemenea, fructele si legumele sunt importante pentru sanatatea tuturor.
  5. Fa miscare! Miscarea este importanta pentru mentinerea unui organism sanatos. Stimularea organismului prin miscare ne poate aduce un plus de sanatate si mai multa vitalitate.

 

 

 

 

Articole similare

0