Reprezinta yoga o modalitate de a ramane insarcinata?

Reprezinta yoga o modalitate de a ramane insarcinata?

reprezinta-yoga-o-modalitate-de-a-ramane-insarcinata

Picture 1 of 3

Un raspuns concis la aceasta intrebare nu exista inca, yoga te poate ajuta sa ramai insarcinata, insa nu remediaza orice problema legata de fertilitate.

Concret este faptul ca stresul are o mare influenta negativa asupra organismului femeii, conceperea unui copil fiind tot mai dificila atata timp cat o perioada indelungata treci printr-o stare de nervozitate.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

De-a lungul timpului, s-a demonstrat ca in perioadele de stres creierul intra intr-o stare de auto aparare si ca reactie elibereaza o cantitate mai mare de cortizon si adrenalina, hormoni ai stresului, pentru a anihila aceste simptome. Fiind concentrat pe aceasta problema, reduce cantitatea de hormoni responsabil de reproducere.

Aceasta combinatie poate afecta ovulatia facand tot mai dificila conceperea unui copil.

Cu toate acestea, putin stres in viata nostra nu este periculos, drept pentru care, pentru a evita perioadele lungi bizare, in care psihicul se simte inconfortabil, este bine ca orice femeie sa ia masuri in aceasta privinta.

In aceasta situatie intervine yoga, care are rol de a reduce nivelul de stres.

Intr-un studiu mai amplu, s-a demonstrat ca femeile care aveau probleme cu fertilitatea si s-au inscris intr-un program de reducere al acestuia in care era inclusa si yoga, erau de trei ori mai predispuse unei sarcini decat cele care nu au facut niciun efort in reducerea stresului.

Insa, inainte de a va apuca de aceasta metoda de relaxare, interesati-va de intensitatea exercitiilor, optati pentru unele nu foarte complicate. Pentru rezultate mult mai eficiente puteti incerca alaturi de partener, pe langa faptul ca va veti relaxa impreuna, veti reusi sa creati o legatura sentimentala mult mai puternica.

sursa foto: wisewomen.org, wallpapersgalaxy.com si medimanage.com
1 comentariu

  1. Foarte interesant articolul. Maine merg la o clinica de fertilizare, se numeste fertilia si daca vreti sa cititi mai multe va las linkul http://www.fertilia.ro. Va fi prima intalnire si sunt foarte zapacita. Ma tot gandesc la ce intrebari sa pun medicului. dar cred ca pot incerca si yoga. Imi doresc tare mult un bebe.

Lasa un comentariu