Respectarea regulilor diversificarii ajuta la ferirea copilului de alergii

Respectarea regulilor diversificarii ajuta la ferirea copilului de alergii

0
copil care mananca (www.blog.timesunion.com)

copil care mananca (www.blog.timesunion.com)Respectarea regulilor de baza ale diversificarii constituie elemente importante pentru ca bebelusul sa fie ferit de alergii in tot acest timp.

In primele patru luni de viata bebelusul va trebui sa consume exclusiv numai lapte. Dupa acest interval, medicul va examina copilul in functie de inaltime si greutate si va putea permite mamei sa inceapa diversificarea si sa ii introduca alimente solide. Chiar daca multe mamici sunt tentate ca inca din primele zile sa le introduca copilului cateva alimente considerate de ele ca fiind „usoare”, va trebui sa manifestati prudenta si sa ascultati sfatul medicului.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Pana la patru luni de viata bebelusul nu va putea primi alt gen de alimente in afara de lapte intrucat metabolismul sau nu este inca pe deplin dezvoltat. Unii medici nu recomanda nici macar apa atunci cand bebelusul este alaptat la san. De regula apa poate fi introdusa inca din primele clipe de viata in cazul in care bebelusii sunt hraniti cu lapte praf. Laptele matern ofera in primele minute de alaptare cantitatea de apa necesara hidratarii bebelusului, pentru ca mai apoi acesta sa fie suplimentati cu vitaminele si necesarul de dezvoltare al copilului.

Recomandarile medicului sunt deosebit de importante atunci cand doriti sa ii introduceti copilului alimente solide. Regulile diversificarii sugerate de catre medic va vor feri copilul de alergii, dar si de obezitate. In cazul in care la varsta de patru luni copilul este supraponderal, atunci medicul nu va va recomanda sa ii introduceti cereale, cartof  sau fainoase in alimentatie.

Alergiile alimentare pot fi prezente inca din prima clipa. Asa ca regulile de baza ale diversificarii nu va invata decat cum anume sa va feriti de aceste lucruri. Pentru inceput este indicat sa ii introduceti copilului treptat cate un singur aliment si numai in proportii foarte mici. Spre exemplu, atunci cand medicul va va recomanda sa ii introduceti supa incercati sa ii dati doar o lingurita in prima zi. In cea de-a doua zi ii puteti mari proportiile la doua – si tot asa pana in momentul in care bebelusul va manca pe saturate. Atunci cand ii introduceti un aliment nou este de preferat ca acesta sa nu se suprapuna cu un altul. Asadar, nu ii introduceti doua alimente noi in aceeasi zi pentru a depista usor alergia provocata e alimentul nou.

Nu trebuie sa uitam de fructe care suplimenteaza continutul oricarei mese a sugarului. In primele luni de viata, este de preferat ca sugarul sa fie ferit de capsuni intrucat pot produce reactii alergice destul de serioase. Cu toate acestea, medicul recomanda in diversificare fructele de sezon.
Fara comentarii

Lasa un comentariu