Femeile de 35 de ani mai infertile de sase ori

Femeile de 35 de ani mai infertile de sase ori

0
sarcina (www.consumerbee.com)

sarcina (www.consumerbee.com)Femeile de peste 35 de ani nu mai pot deveni atat de usor mame intrucat sunt mai infertile de sase ori comparativ cu femeile mai tinere.

Cu toate ca psihologii sunt de parere ca varsta ideala de a deveni mame este de 30 de ani, in realitate femeile trecute de aceasta varsta ajung din ce in ce mai greu sa obtina o sarcina intrucat infertilitatea devine mult mai accentuata pornind de la varsta de 35 de ani.

Rezultatele au fost evidentiate intr-un studiu efectuat in Marea Britanie la Royal College of Obstetricians and Gynaecologists. Potrivt cercetatorilor, sansele de a ramane insarcinata la femeile trecute de 35 de ani devin din ce in ce mai mici intrucat acestea devin mai infertile cu pana la sase ori. Tot ei sustin ca o femeie ce atinge pragul de 40 de ani are mai multe sanse sa sufere un avort spontan decat sa aiba o sarcina fara probleme.

Tot astfel, si barbatii pot suferi de infertilitate atunci cand inainteaza in varsta. Dupa varsta de 25 de ani spermatozoizii nu mai ajung la fel de repede la destinatie, in asa fel incat sa fie capabili sa intalneasca ovulul pentru a-l fecunda. De asemenea, barbatilor trecuti de 35 de ani le vor trebui doi ani pentru a lasa o femeie insarcinata.