Respiratia in timpul nasterii naturale

Respiratia in timpul nasterii naturale

3
nastere naturala (www.img.dollo.ro)

nastere naturala (www.img.dollo.ro)Modul in care ne corelam respiratia in timpul nasterii naturale ne ajuta sa trecem mult mai usor peste durerile travaliului.

Fiind o etapa care presupune mai mult efort din partea mamei, nasterea naturala presupune sa cunosti modul in care va trebui sa te folosesti de respiratie pentru a-ti fi mai usor.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Respiratia in timpul nasterii naturale iti va ajuta copilul sa fie mai bine oxigenat in momentul in care ai contractii uterine. De asemenea, nivelul de oxigen al musculaturii uterului este mult mai mare ca urmare a unei respiratii corecte. Un mod corect de respiratie te va ajuta sa te relaxezi cat mai mult, reducand stresul si starea de incordare psihica.

Modul in care iti corelezi respiratia reflecta de fapt starea ta psihica. O respiratie calma ne atrage atentia asupra faptului ca mama se afla intr-o stare de relaxare si ca abia asteapta ca nasterea sa ia sfarsit pentru a-si putea tine copilul in brate.

Potrivit medicilor la modul de reglare al respiratiei in timpul nasterii naturale sta o anumita teorie. In principiu, gravida se va concentra cel mai mult pe reglarea respiratiei pentru a se elibera starea de tensiune din organism. Efectuarea acesteia in mod corect va ajuta gravida sa stie sa lupte cu contractiile dureroase din timpul nasterii naturale.

Atunci cand ai contractii incearca sa respiri adanc pe nas, mentine aerul cateva secunde si apoi expira larg pe gura. Mentine respiratia in acest fel pana in momentul in care contractia ia sfarsit.

Respiratia mai poate fi si lenta si este utilizata in orice moment al nasterii. Inspira pe nas destul de lent, tine pentru cateva secunde aer in piept si apoi expira pe gura la fel de incet.

Respiratia superficiala este mult mai rapida decat cea lenta intrucat ritmul este mult mai fugitiv. Aceasta este folosita atunci cand gravida isi da seama ca nu se mai poate relaxa folosind respiratia lenta. De aceea inspira si expira pe gura destul de repede, dar nu uita ca in tot acest timp sa incerci sa zambesti.

In timpul nasterii propriu-zise va trebui sa iti corelezi respiratia cu sfaturile moasei, fiind atenta la ceea ce iti comunica aceasta. Atunci cand simti ca contractia apare inspira adanc si apoi expira mai lent, contractandu-ti in acest mod muschii abdominali. Atunci cand simti ca nu mai suporti durerea respira adanc si tine pentru cateva secunde aerul in piept si apoi expira iarasi.

 
Articole similare

3 Comentarii

  1. Foarte util acest articol pentru mamicile care urmeaza sa nasca, ideea este sa isi pastreze concentrarea in timpul nasterii si sa isi aduca aminte de aceste exercixtii de respirat in timpul nasterii, sunt extrem de utile

  2. intr-adevar respiratia este extrem de importanta cu toate ca este destul de greu sa te concentrezi cum zicea si mami…sunt utile si cursurile prenatale

Lasa un comentariu