Rolul cabinetelor de planning familial

Rolul cabinetelor de planning familial

0
planing familial

cat-planingfamilial

Picture 1 of 2

Cabinetele de planning familial devin din ce in ce mai cunoscute si cautate in Romania. Rolul acestora este unul destul de important mai ales atunci cand cuplul isi doreste un copil.

Ori de cate ori dorintele conceperii unui copil va trec prin minte este indicat sa apelati la ajutorul unor specialisti. Cabinetele de planning familial sunt destul de importante. Cu ajutorul acestora cuplul isi va putea crea o imagine despre ce presupune viata de parinte, dar si cum anume va trebui sa procedeze pentru a concepe un bebelus. Tocmai de aceea, medicii sfatuiesc ambii parteneri ai cuplului sa urmeze impreuna terapia cabinetelor de planning.

Preconceptia este un moment destul de important in viata oricarui cuplu. Ori de cate ori va doriti un bebelus este indicat sa luati legatura cu un specialist care va poate oferi cateva amanunte importante referitoare la aceasta etapa. Dupa obtinerea sarcinii mult dorite, specialistii in planning va vor da lamuririle necesare despre stilul de viata pe care va trebui sa il aiba mama pe toata perioada de sarcina, dar si cateva informatii referitoare la perioada de dupa nastere.

Chiar daca nu este nimic greu sa incerci sa concepi un bebelus, in realitate cabinetele de planning familial iti recomanda o cu totul alta strategie. Pentru a porni cu dreptul in aceasta aventura, specialistii din cabinetul de planning familial iti recomanda efectuarea unor analize de specialitate, sfatuindu-te in acelasi timp sa renunti la vicii si sa urmezi un regim de viata cat mai echilibrat. Abia dupa ce le vei efectua, specialistii iti vor putea da unda verde pentru conceperea unui copil. In cazul in care cuplul se afla in dificultate si nu reuseste sa procreeze atat de rapid pe cat si-ar dori, medicii ii pot recomanda o serie de investigatii pentru a se convinge ca nu este vorba de infertilitate.

Cabinetul de planning familial are la dispozitie si sfaturile unui psiholog care le va oferi partenerilor de cuplu anumite sfaturi referitoare la modul in care ar trebui sa se comporte pentru a deveni parinti, ascultandu-le in acelasi timp parerile despre modul in care isi doresc sa isi planifice viata familiala.

Tot aici veti putea gasi sfaturi despre modul in care ar trebui sa se protejeze fiecare partener pentru a evita o sarcina atunci cand considera ca nu este potrivit momentul de a avea un copil.

Foto: http://www.ghidul-parintilor.ro /http://www.pandoria.ro