Sangerarile vaginale in sarcina

Sangerarile vaginale in sarcina

0

Atunci cand va aflati in asteptarea unei sarcini, orice mic semn ce poate provoca o situatie incerta a sanatatii poate reprezenta o situatie ingrijoratoare atat pentru tanara mama, cat si pentru bebelusul din burtica acesteia.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Semnele unei sangerari vaginale sunt de multe ori intalnite in perioada gestationala, putand fi si destul de periculoase, mergand pana la pierderea spontana a sarcinii sau la asa-numitul avort spontan.

De regula, in primele trei luni de sarcina pot aparea astfel de probleme ca urmare a unor afectiuni uterine. La nivelul uterului, pot aparea semnele unor infectii sau aparitia unor fibroame ori polipi uterine, cause ce pot fi rezolvate doar cu ajutorul medicilor specialisti obstreticieni.

In timpul actului sexual sau ca urmare a unui scaun mai tare, aparand constipatia, poate aparea o astfel de sangerare vaginala, ce nu reprezinta neaparat un real pericol pentru bebelus, aceasta neavand ca finalitate pierderea bebelusului.

Sarcinile extrauterine pot fi de asemenea cauza aparitie unor astfel de probleme intrucat ovulul fecundat se implanteaza de regula pe canalul trompelor uterine, iar o data cu dezvoltarea sa extrauterina, peretii trompelor vor fi fisurati, provocand in acest mod o sangerare destul de abundenta. Cu toate acestea, o astfel de sangerare va fi insotita cel mai adesea si de dureri foarte puternice ale zonei abdominale.

Pierderea celui de-al doilea embrion, in cazul unei sarcini gemelare, poate duce la aparitia unei stari destul de alarmante pentru gravida, fiind insotita de sangerare abundenta si stari de rau destul de mari.

Cu toate ca nu reprezinta un real pericol, o astfel de sangerare poate conduce la complicatii pe tot parcursul sarcinii, mergand pana la posibilitatea pierderii bebelusului din mediul intrauterine. De aceea, atunci cand un mic semn va aparea in toata perioada gestationala, este recomandat a merge de urgenta la un consult la medicul obstretician pentru eliminarea oricaror situatii de neliniste atat pentru dumneavoastra, cat si pentru bebelus.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu