Sarcina la peste 35 de ani

Sarcina la peste 35 de ani

0
sarcina

femeie-si-copil

Picture 1 of 2

In ultima perioada din ce in ce mai multe femei capata dorinta de a fi mama la varste cat mai tarzii, gandindu-se, in acelasi timp, la ce presupune o sarcina la peste 35 de ani.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Ne aflam in secolul schimbarilor in care aproape orice este posibil. Din punct de vedere profesional, femeile isi doresc din ce in ce mai mult sa se afle pe o treapta de egalitate cu barbatii si uneori chiar sa ii depaseasca. Ce-i drept, un asemenea lucru se intampla din ce in ce mai des. Dobandirea capacitatilor profesionale necesita tot mai multa munca si perseverenta. Tocmai de aceea, tot mai multe sunt situatiile in care femeile isi doresc sa devina mame atunci cand ciclul de fertilitate al organismului se afla pe sfarsite.

Sarcina la peste 35 de ani a fost de-a lungul timpului destul de mult contestata de catre specialisti, considerand ca poate influenta negativ capacitatea de reproducere a organismului. De asemenea, riscul de avort spontan, dar si anomaliile cromozomiale ce pot aparea pe parcursul dezvoltarii sarcinii sunt mai crescute decat in cazul unei sarcini la o varsta mai tanara.

Jean Twenge, cercetator in cadrul Universitatii din San Diego, Statele Unite ale Americii considera ca sarcina la peste 35 de ani poate fi posibila, contestand afirmatiile recente ale mai multor cercetatori. Aceasta afirma ca riscurile erau mult mai crescute acum 10-15 ani, atunci cand cercetarea medicala nu era atat de avansata. Astazi, cu ajutorul aparaturii medicale sofisticate, a cercetarii medicale avansate, dar si cu ajutorul medicamentelor aproape oricine isi poate indeplini visul de a deveni mama.

Sarcina la peste 35 de ani este posibila, crede cercetatoarea. Jean Twenge afirma ca, intr-adevar, la aceasta varsta fertilitatea organismului este in scadere, insa nu se diminueaza atat de drastic. Aceasta isi incearca demonstratie urmandu-si propriul exemplu – intre 30 si 39 de ani a avut trei copii, fara a urma tratamente de fertilizare.

Avand la baza analiza mai multor femei cu varsta trecuta de 35 de ani, aceasta a putut constata ca o sarcina la peste 35 de ani poate bucura viata de cuplu, fiind posibila.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu