Sarcina si pierderea dintilor

Sarcina si pierderea dintilor

0
femeie gravida care zambeste (http://blog.dentalplans.com)

femeie gravida care zambeste (http://blog.dentalplans.com)Chiar daca existenta unui copil ne incanta in fiecare dimineata, nu trebuie sa negam cateva dintre micile dezavantaje de a fi mamica. Se spune ca fiecare mamica va avea ceva probleme stomatologice la fiecare nastere. Folclorul german este de parere ca fiecare dintre acestea vor plati cu cate un dintisor pentru fiecare bebelus tinut in brate. Sa fie oare pretul bucuriei de a fi mamici?

Chiar daca vom merge la stomatolog inca de dinainte de a ramane insarcinate trebuie sa fim constiente ca ne vom putea pierde sanatatea dentara datorita pierderii unui aport consistent de calciu in organism.

Indiferent de situatia sociala sau chiar de sanatatea dentara avuta inainte de a ramane insarcinate, fiecare mamica va pierde cativa dinti sanatosi dupa nastere sau chiar pe parcursul perioadei de alaptare. Studiul a fost realizat pe un esantion de 2635 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani si cu situatii financiare cat mai diverse.

Finalitatea studiului a aratat ca femeile care nu au devenit mamici au lipsa maxim un dinte, cele care au adus pe lume un copil au lipsa doi-trei dinti, iar cele care au adus mai mult de trei copii au lipsa cinci-sase dinti. Cu toate acestea, cele cu o situatie financiara mai slaba vor avea pierderi mai insemnate pana si in acest domeniu.

Chiar si asa, indiferent de starea sociala a fiecareia, starea de graviditate aduce astfel de probleme. Si poate ca totul se datoreaza unor vizite destul de rare la stomatolog in timpul sarcinii de teama ca bebelusul sa nu fie radiat in urma efectuarii unor ecografii dentare.

O alta afectiune la fel de insemnata este gingivita. Perioada celor noua luni ne poate aduce si astfel de surprize mai putin placute. Gingiile se vor inflama si vor deveni mai sensibile la orice atingere. Si totul ca urmare a modificarilor hormonale din timpul sarcinii, nivelul de progesteron si estrogen din corp marind circulatia sangvina, formandu-se mai usor bacteria ce va cauza o astfel de afectiune in spatiul dintre gingii si dinti.

Nu trebuie sa uitam de consumul de calciu al organismului, mai ales in timpul alaptarii. Stim cu totii ca laptele matern are un continut ridicat de calciu si minerale, care vor fi luate exclusiv din sursele mamei. Asa ca, in lipsa unei alimentatii adecvate, mamica va avea pierderi mari de calciu in organism, rezistenta dintilor fiind vizibil marita.

Articole similare