Secretiile cervicale pot trada perioada ovulatiei

Secretiile cervicale pot trada perioada ovulatiei

0

fertilitatePentru orice femeie vine un moment in care va dori sa devina mama. Aceasta dorinta va trebui, totusi, corelata cu o modalitate eficienta de depistare a perioadei ovulatiei.

Ovulatia este acea perioada din interiorul unui ciclu menstrual in care organismul femeii elibereaza ovulul in vederea fecundarii sale de catre spermatozoid. Cu alte cuvinte, in cazul relatiilor sexuale neprotejate sansele de a ramane insarcinata sunt foarte mari.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

De cele mai multe ori perioada ovulatiei se calculeaza in functie de durata ciclului menstrual, pornind din cea de a 14-a zi din momentul declansarii menstruatiei, in cazul unui ciclul menstrual de 28 de zile. In situatia in care ciclul lunar al unei femei nu este unul regulat sau are loc la intervale diferite de timp, mai mari sau mai mici, femeia va trebui sa urmareasca cu atentie simptomele  pe care le ofera organismul.

Secretiile cervicale pot trada, printre multe altele, perioada ovulatiei. In aceasta perioada are loc o modificare a secretiilor cervixului fata de cele obisnuite din alta perioada a lunii. Cu alte cuvinte, in perioada ovulatiei femeia va avea secretii vaginale mai abundente, transparente la culoare, fara un miros aparte. Rolul lor este de a grabi alunecarea spermatozoizilor catre cervix, intalnind astfel mai repede ovulul in vederea fecundarii sale.

In cazul in care secretiile cervicale au un miros neplacut, sunt abundente, vascoase, de culoare stravezie, avand un aspect gronjos, atunci acestea pot trada o afectiune instalata la nivelul organelor genitale ori o boala cu transmitere sexuala. Ori de cate ori treceti printr-o asemenea perioada este indicat sa va prezentati la medic in vederea diagnosticarii afectiunii si prescrierii unui tratament de specialitate.

Urmarirea modificarilor secretiilor cervicale poate usura uneori masurile de contraceptie ale femeii. Asadar, ori de cate ori observati o schimbare si nu va doriti un bebelus nu intretineti raporturi sexuale neprotejate cu partenerul.

O alta modalitate eficienta prin care poate fi depistata perioada ovulatiei este masurarea temperaturii bazale. In aceasta perioada a lunii, temperatura femeii va creste cu circa un grad Celsius fata de alta perioada a lunii.
Fara comentarii

Lasa un comentariu