Semne care prevestesc un avort spontan

Semne care prevestesc un avort spontan

Daca te confrunti cu crampe, sangerari sau pierderea brusca a simptomelor de sarcina, nu intra in panica, aceste simptome pot fi normale, insa ar fi bine sa iti suni doctorul pentru a te asigura ca nu ai avut un avort spontan.
laptop_in_parkUn avort spontan este definit ca pierderea sarcinii inainte de 20 saptamani dupa care, este considerat un fat mort. Cele mai multe femei insarcinate apeleaza la Dr. Google atunci cand se confrunta cu un simptom ingrijorator si incep sa isi imagineze ce este mai rau. Cu toate acestea, aminteste-ti ca multe dintre semnele de avort spontan pot fi considerate semne normale ale sarcinii.

Deci, inainte de a fugi spre camera de urgenta, noteaza-ti intrebarile si ale partenerului tau si suna-ti medicul ginecolog pentru a programa un examen pelvin sau cu ultrasunete, deoarece numai un medic poate confirma daca a avut loc un avort spontan.

Din ce in ce mai multe femei au parte de avorturi spontane sau moartea fatului in primele luni de sarcina. Astfel inainte sa te apuci sa achizitionezi un patut bebe sau alte articole pentru copil ar trebui sa te gandesti la sanatatea ta si a fatului.

Iata cateva semne care pot prevesti un avort spontan

Sangerari
Unul dintre primele semne de avort spontan este dat de sangerare, variind de la o nuanta de rosu la alta. Desigur exista multe femei care au avut sangerari la inceputul sarcinii si care au avut parte de o sarcina normala si sanatoasa.

Crampe
Crampele abdominale ar putea fi doar ligamentele intinse, dar ar putea fi, de asemenea, un semn de avertizare care sa iti indice ca ai avut un avort spontan. Suna-ti medicul pentru a te asigura, mai ales in cazul in care aceste crampe se simt mai puternic decat crampele menstruale. De asemenea daca sunt izolate pe o parte sau sunt insotite de sangerare.

Dureri de spate
Crampele se pot simti, de asemenea, sub forma unor mici dureri de spate. In cazul in care durerile de spate sunt insotite de sangerare, apeleaza la un obstetrician.

Secretii vaginale
Daca observi o secretie vaginala diferita, inclusiv formarea cheagurilor de sange sau chiar un suvoi de lichid, ar putea fi un alt semn ca trebuie sa iei legatura cu medicul care iti urmareste sarcina. De asemenea o secretie urat mirositoare sau una care insoteste iritatii vaginale pot fi un motive de ingrijorare.

Pierderea simptomelor de sarcina
Te simti brusc bine, dupa saptamani intregi de greata si varsaturi? De obicei acest lucru inseamna doar faptul ca nivelul hormonilor este egal, insa acest lucru poate indica si un avort spontan, mai ales atunci cand apar si alte simptome. Pierderea simptomelor de sarcina nu reprezinta un motiv de ingrijorare decat daca este insotit si de alte simptome.