Sfaturi pentru a avea un copil mai inteligent

Sfaturi pentru a avea un copil mai inteligent

povestea de culcare (http://gobedbug_tripod.com)

povestea de culcare (http://gobedbug_tripod.com)Oamenii de stiinta spun ca primii 10 ani din viata sunt cei mai importanti din viata copilului. Activitatile din acesti ani sunt importante in dezvoltarea creierului. Acestea sunt varstele cand creierul formeaza retelele neuronale. Majoritatea acestor activitati sunt valabile si pentru adulti. Descopera lucrurile ce ajuta la dezvoltarea inteligentei copilului tau si ajuta-l sa se dezvolte frumos.

1. Lectii de muzica

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Studiile arata ca invatarea muzicii face copilul mai inteligent. In medie, elevii care iau lectii de muzica au un IQ mai ridicat.

2. Mic dejun sanatos

Creierul unui copil are nevoie de echilibru de substante nutritive cum ar fi glucoza, vitamina A, vitamina B, zinc si acid folic. Copiii care mananca la micul dejun o mancare sanatoasa au o memorie mai buna. Cerealele integrale si fulgii de ovaz se dovedesc a fi mai bune decat cerealele cu zahar.
La bebelusi, alaptarea s-a dovedit a imbunatati inteligenta si sanatatea. Incearca sa limitezi si dorinta copilului de a manca foarte multe dulciuri pe parcursul zilei.

3. Jocurile video

Studiile arata ca jocurile video pot imbunatati multe abilitati. Potrivit unui studiu, jocurile video pot imbunatati:
– coordonarea mana – ochi
– capacitatea de a rezolva probleme
– rationamentul
– acuratetea estimarilor
– managementul resurselor
– gandirea rapida si reactia
– memoria
– perceptia spatiala
– luarea unei hotarari

4. Limitarea timpului in care se uita la TV

Desigur, ce este prea mult strica intotdeauna. Copiii au nevoie de timp departe de televizor, timp in care sa isi dezvolte abilitatile sociale si sa isi faca temele.
Pentru copiii mici si sugari s-a constatat ca televizorul nu are beneficii educationale – copiii sub 2 ani.

5. Jocurile in aer licer ar trebui sa fie obligatorii

Timpul in care copilul se joaca in aer liber ar trebui sa fie obligatoriu pentru ca este esential pentru dezvoltarea copilului.
Jocurile in aer liber nu numai ca ajuta in dezvoltarea abilitatilor cognitive si sociale, dar ii ajuta sa se transforme in niste adulti fericiti si sanatosi.

6. 20 de minute de exercitii fizice

Un studiu suedez realizat pe un esantion de peste un milion de respondenti in varsta de 18 ani a demonstrat faptul ca a fi in forma fizica buna are legatura cu IQ-ul unei persoane. Nu s-au specifat exercitiile, insa studiul arata ca la copiii de 9 – 10 ani 20 de minute de exercitii fizice inainte de testarea inteligentei creste rezultatul lui.

7. Citeste-i copilului

Lectura este cunoscuta ca o metoda de dezvoltare a inteligentei copilului. Copiilor carora li se citeste invata mai devreme sa citeasca, sa scrie sau sa numere.
Pentru parintii care nu au suficient timp exista povestile inregistrate – audiobook-uri.

8. Pune-ti copilul la culcare devreme

Studiile arata ca acei copii care adorm la aceeasi ora, mai devreme, sunt mai buni la limbi straine si matematica.
Copiii prescolari ar trebui sa doarma cel putin 11 ore, iar copiii de pana la 12 ani ar trebui sa doarma cel putin 10 ore. Dupa 13 ani copiii pot dormi aproximativ 8 ore.

9. Lauda eforturile copilului, nu inteligenta

Copiii tai pot fi inteligenti, insa ar trebui ca laudele sa vina pentru eforturile pe care le depun in reusita sarcinii.
Copiii care sunt laudati pentru inteligenta lor simt ca aceasta este o trasatura nativa, iar greselile sau esecurile ii pot dauna si pot pierde increderea in sine.
Copii care sunt laudati pentru eforturile lor se concentreaza mai mult pe invatare si nu se tem de provocari, iar daca esueaza incearca din nou.

10. Invatarea unei limbi straine

Studiile au relevat faptul ca acei copii care vorbesc cel putin doua limbi straine se pot concentra mai bine sub presiune si asupra informatiilor relevante.
Limbile straine ar trebui sa fie invatate inainte de pubertate. Copiii mici pot invata noi limbi straine cu usurinta, mai ales cand vine vorba de pronuntie.

Sursa: www.mujer.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu