Sfaturi pentru imbaierea bebelusului in sezonul rece

Sfaturi pentru imbaierea bebelusului in sezonul rece

2
baita bebelusului (www.thinkbaby.co.uk)

baita bebelusului (www.thinkbaby.co.uk)Intrucat sezonul rece este destul de aproape, iar pericolele de raceala sau gripa este destul de mare va trebui sa incercati sa fiti mai prudenti cu baita bebelusului si sa nu il mai imbaiati in fiecare zi asa cum faceati in zilele calduroase de vara.

Chiar daca medicul v-a precizat destul de clar ca este indicat ca bebelusul sa fie imbaiat in fiecare zi nu este nimic in neregula sa il imbaiati putin mai rar, odata la doua sau chiar trei zile. In plus, in cazul in care imbaiem bebelusul prea des este destul de posibil sa ii afectam invelisul protector al pielii acestuia.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Riscul de raceala este si el destul de ridicat intrucat temperatura corpului scade destul de mult dupa imbaiere, asa ca bebelusul va trebui sa consume mult mai multa energie pentru a-si putea incalzi corpul.

Imbaiatul inainte de culcare reprezinta secretul pentru ca bebelusul sa se simta relaxat si in acelasi timp sa isi doreasca sa se cuibareasca in patutul sau si sa adoarma. Insa, va trebui sa va asigurati ca temperatura in incapere este destul de ridicata si ca nu exista curenti de aer. In cazul in care este racoare incercati sa il spalati doar pe maini, fata si picioruse si sa il schimbati cu lucrusoarele curate pentru a-l pregati de somn.

Atunci cand il scoateti din cadita este indicat sa folositi un prosop care sa ii poata acoperi capul intrucat parul ud ii poate imbolnavi destul de usor. Imbracati-l imediat, insa nu foarte gros si spuneti-i povestea de dinainte de culcare…
2 Comentarii

  1. fetitza mea are 7 luni si o saptamana si nu sta inpoate funfulet…o asez intre perne..dar trebe sa mai stiu ceva…calciul lactic..cat ii pun in laptic pe zi ..si cate zile pe saptamana trebuie sa ii dau..acest calcliu?

    • Draga Petruta, sper ca nu ai luat singura decizia de a-i da calciu lactic copilului de 7 luni. Recomandarea mea este sa intrebi medicul pediatru care ti-a recomandat calciul cat timp trebuie sa-i dai.

Lasa un comentariu