Sfaturi pentru a preintampina nasterea prematura

Sfaturi pentru a preintampina nasterea prematura

0
gravida cu laptop

gravida-cu-laptop

Picture 1 of 2

Chiar daca iti doresti ca totul sa decurga perfect normal si sa iti aduci bebelusul pe lume la data stabilita de catre medic, se pot ivi situatii deloc placute pentru gravida care sa declanseze nasterea prematura.

In ultima perioada riscul nasterilor premature este mult mai mare decat in trecut mai ales datorita stresului de zi cu zi, dar si factorilor de poluare din ce in ce mai accentuati.

Chiar daca se incearca sa se stabileasca o reteta care sa preintampine nasterea prematura, in realitate aceasta nu a fost clar definita de catre specialisti. Anomalii la nivelul placentei, malformatii la nivelul uterului, ruptura sacului amniotic sunt doar cativa dintre factorii care pot determina nasterea prematura.

Cu toate acestea, nu toate nasterile premature pot deveni la fel de periculoase. De regula copilul nascut dupa varsta de 35 de saptamani este in afara oricarui pericol.

Pentru a preveni o nastere prematura este indicat sa incerci sa duci un regim de viata cat mai sanatos, ferita de factorii de stres. De asemenea, prezenta la medicul specialist obstretician reprezinta o alta conditie esentiala pentru a fi ferita de o asemenea consecinta negativa.

Iata ce trebuie sa faci pentru a preveni nasterea prematura:

  • Scapa de vicii – oricat de greu ti-ar fi, fumatul, alcoolul sau drogurile nu au ce cauta in viata ta de gravida si viitoare mamica;
  • Nu ingera medicamente care nu sunt recomandate de catre medicul obstretician;
  • Scapa de stresul de la serviciu, lucreaza mai mult de acasa si evita supararile de orice fel;
  • Incearca sa iti faci tot setul de analize obligatorii imediat ce ai aflat ca esti insarcinata;
  • Nu consuma ceaiuri fara a le citi mai inainte prospectul.

Foto: http://www.howigetpregnant.com / http://www.michigan.gov

Articole similare