Sfaturi pentru o recuperare mai rapida dupa cezariana

Sfaturi pentru o recuperare mai rapida dupa cezariana

0
mama cu nou-nascutul (www.boddabead.com)

mama cu nou-nascutul (www.boddabead.com)Recuperarea dupa cezariana reprezinta o etapa putin dureroasa si destul de lunga in viata oricarei femei. Revenirea la starea normala poate fi mult mai rapida in cazul in care vei face miscare si vei avea un stil de viata cat mai echilibrat.

Iata cateva sfaturi pentru a te recupera mai repede dupa cezariana:

Fa miscare!

Chiar daca iti este destul de greu sa te misti, secretul reusitei consta intr-un minim de efort. Asa ca, da-te cat mai repede jos din pat dupa interventia chirurgicala si fa cativa pasi sprijinita de apropiati. Repeta astfel de procedee de mai multe ori pe zi!

Mentine-ti o pozitie corecta a corpului!

Dupa cezariana fiecare mamica are tentatia sa mearga putin mai aplecata. Incearca sa stai cat mai dreapta, desi simti un oarecare disconfort abdominal.

Evita miscarile bruste!

Chiar daca iti doresti sa ajungi cat ai clipi la bebelus incearca sa fii prudenta si sa eviti miscarile bruste. Putina protectie nu strica niciodata, mai ales ca este vorba de o incizie destul de serioasa.

Hraneste-te corespunzator!

In niciun caz nu consuma alimente grele imediat dupa cezariana intrucat nu vor putea fi digerate atat de bine. Consuma cat mai multe lichide, lapte, supe strecurate, branzica. In plus, nici bebelusului nu-i va prinde bine in alaptare ca mama sa consume condimente, mancaruri prea grase sau prajeli.

Fereste-te de raceala!

Incearca sa te imbraci cat mai bine intrucat raceala nu este tocmai ce trebuie in recuperarea dupa  cezariana. Tusea sau stranutul iti va provoca o stare dureroasa la nivelul abdomenului.

Mentine o zona curata!

Incearca sa nu deranjezi prea mult incizia, dar nici nu o trata cu indiferenta. Mentine zona curata si anunta imediat medicul odata ce vei observa o secretie in zona.

Odihneste-te cat mai mult!

Profita de timpul petrecut in spital intrucat acasa te asteapta multe, multe griji… In plus, prin odihna te vei putea recupera mult mai usor dupa cezariana.

Articole similare

0