Ecografia din trimestrul doi

Ecografia din trimestrul doi

0
gravida (www.saluteingravidanza.com)

gravida (www.saluteingravidanza.com)Dezvoltarea fatului in trimestrul al doilea de sarcina este foarte importanta si tocmai de aceea medicii recomanda efectuarea unor ecografii pentru a-i monitoriza astfel sanatatea.

Cu toate ca unii medici monitorizeaza ecografic gravida la fiecare control medical, nu ai de ce sa iti faci griji intrucat ecografia nu este nociva fatului. Ecografia din trimestrul al doilea de sarcina este deosebit de importanta atat pentru tine, cat si pentru sanatatea copilului. De regula, se efectueaza intre saptamanile 18-22 de sarcina, generandu-ti stari nemaintalnite.

Cu ajutorul ecografiei de morfologie fetala efectuata in trimestrul al doilea de sarcina vei putea obtine primele fotografii mai clare cu imaginea bebelusului tau. Odata cu efectuarea sa vei reusi sa descoperi cu certitudine sexul bebelusului pe care il astepti cu atata nerabdare.

Dar sa lasam starile sentimentale deoparte si sa incercam sa vorbim putin mai tehnic…

Ecografia din trimestrul doi de sarcina reuseste sa ne dezvaluie eventualele probleme de sanatate ale fatului. Medicul iti va putea spune cu precizie care este varsta fatului, data in care vei naste, si daca acesta se afla in parametrii normali de dezvoltare intrauterina. De asemenea, cu ajutorul sau medicul va putea depista din timp eventualele malformatii congenitale – de tub digestiv, renale sau cardiace. Pe baza unor astfel de masuratori medicul te va putea asigura ca totul este in regula, bebelusul avand o dezvoltare perfect normala.

In cazul depistarii unor probleme ale mamicii – col scurt, iminenta de avort medicul te va putea sfatui sa efectuezi un anumit tratament sau sa stai mai mult intinsa in pat.