Si fructele ingrasa! Ai grija la dieta!

Si fructele ingrasa! Ai grija la dieta!

0
femeie mananca fructe

femeie-mananca-fructe-2

Picture 1 of 2

Pana si fructele ingrasa, considera nutritionistii. Cu toate ca din punct de vedere nutritiv fructele sunt destul de sanatoase, continand necesarul de vitamine si minerale de care are nevoie organismul pentru a se dezvolta cat mai armonios, in realitate acestea fac parte din categoria produselor care au in continutul lor un indice destul de ridicat de zahar, factor care poate determina adaugarea unui numar de kilograme peste cele deja existente, lucru daunator dietei.

Cu toate acestea, fructele nu trebuiesc excluse din dieta noastra zilnica, mai ales datorita continutului lor deosebit de sanatos. In plus, acestea ofera o buna hidratare si reusesc sa previna numeroase afectiuni.

In realitate, cercetatorii considera fructele uscate adevarate bombe calorice. De aceasta data se poate spune destul de categoric ca pana si fructele ingrasa. Asa se explica de ce 100 grame de stafide contin 300 calorii, pe cand 100 grame de struguri contin mult mai putin – doar 69 de calorii. Asadar, nu este atat de periculos sa consumi fructe proaspete, chiar si putin mai concentrate in zahar, considera nutritionistii.

In orice dieta va trebui totusi sa ai in vedere fructele care ingrasa, trebuind sa reduci cantitatea consumata in fiecare zi. Goji, avocado, bananele, strugurii, ciresele, minolele sunt doar cateva dintre fructele cu un continut destul de crescut de zahar, fapt care poate afecta dietei tinute. In cazul in care suntem tentati sa le consumam, tinand cont si de beneficiile pe care le confera acestea pentru sanatatea organismului nu va trebui, totusi, sa depasim proportiile indicate de catre medicii nutritionisti, consumandu-le astfel fara a face un abuz. Nu trebuie sa uitam faptul ca a consuma 500 grame de struguri in fiecare zi creste in egala masura sansele de a ne ingrasa precum consumul zilnic de circa 1 litru bauturi carbogazoase dulci.