Sindromul ADHD

Sindromul ADHD

0

909sindromul%20adhd

Picture 1 of 2

Copilul tau este  plin de energie, mereu in miscare si nu poate sa stea linistit nici macar pentru un moment, ii place sa vorbeasca cu cei de varsta lui si nu acorda nici cea mai mica atentie in clasa? Ei bine, acestea reprezenta simptomele unei afectiuni numite ADHD sau Deficit de Atentie / Tulburare Hiperkinetica.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Orice copil poate arata lipsa de concentrare, impulsivitatea si hiperactivitatea, insa copii cu sindromul ADHD, preznita aceste simptome si acest comportament mai frecvent decat alti copii de varsta lor.

Cu toate acestea, sindromul ADHD este considerata o tulburare de neurodezvoltare, provine de la problemele functiilor cerebrale, care controleaza emotiile si capacitatea de a invata.

Specialistii au demonstrat ca medicamentele pot ajuta la imbunatatirea atentiei, a comportamentului si a abilitatii de organizare. Exista si tratamente ce includ terapia cognitiv-comportamentala, formarea competentei sociale, educatia parentala. Terapia comportamentala ajuta la controlarea agresiunii copilului, la modelarea comportamentul social si sa fie mai productivi.

Fara un tratament adecvat, copii pot esua la scoala si isi pot pierde prietenii. Experientele scolarului pot fi, cu siguranta, dezamagitoare, de asemenea va fi criticat de parinti si de profesori, pentru ca ei nu recunosc de fapt, ca este vorba de o problema de sanatate.

Foto: www.totulpentrufemei.ro /  www.e-psiho.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu