Somnul bebeluşului: 5 lucruri pe care să le eviţi!

Somnul bebeluşului: 5 lucruri pe care să le eviţi!

0

Fiecare mămică ştie foarte bine ce înseamnă să adormi un bebeluş. Indiferent că are experienţă sau nu, pentru orice mămică somnul sugarului reprezintă o adevărată provocare întrucât o noapte liniştită, fără plânsete şi alte incidente neprevăzute nu este tocmai uşor de obţinut.
Totuşi, specialiştii consideră că există anumite trucuri pe care o mămică responsabilă trebuie să le cunoască astfel încât să îi asigure micuţului ei un somn odihnitor: câteva modificări în programul de noapte şi chiar a mediului în care dorm copiii pot contribui la prevenirea şi chiar corectarea problemelor de somn ale acestora.

Iată 5 ponturi utile pentru proaspetele mămici!

Foarte multe femei greşesc în ceea ce priveşte rutina de somn a bebeluşilor lor. Şi, cu siguranţă, acest lucru vine de la faptul că revistele şi cărţile de specialitate se contrazic, de cele mai multe ori, în informaţii, ceea ce generează nelămuriri cu privire la cum şi cât este indicat să doarmă un nou-născut.
De aceea, în cele ce urmează, vei descoperi 5 recomandări pe care să le iei în considerare în ceea ce priveşte rutina de somn a copilului tău. Cu siguranţă, vei reuşi să îţi dai seama pe parcurs cu ce ai greşit în programul de odihnă a lui bebe, aşa încât să eviţi lucrurile care pot prevesti o noapte agitată.
Iată ce să NU faci:
1. Foarte multe mămici greşesc luându-l pe bebe cu ele în patul din dormitor pe perioada nopţii. Deşi cred că aşa este mai în siguranţă dacă îl aşează lângă ele, acest obicei nu va face decât să îl dezobișnuiasca pe micuţ de pătuţul lui. De aceea, să nu te mire dacă data viitoare când vei dori să îl aşezi în coşuleţul lui o să înceapă să plângă.
Nu ai de ce să te îngrijorezi dacă îl laşi să doarmă singur. Caută pe site-ul Babyneeds coşuleţe cu roţi că să poţi să deplasezi pătuţul din camera lui bebe în dormitorul tău lângă pat. Iată o modalitate care să te ajute să te odihneşti pe timpul nopţii şi să scapi de grija că micuţului tău i se poate întâmplă ceva. Şi, bineînţeles, bebeluşului tău îi va fi mult mai bine în propriul lui spaţiu de dormit.

2. Un alt motiv pentru care bebeluşul tău are un somn agitat poate fi lipsa unui program bine stabilit pentru dormit: ori îl culci prea târziu, ori nu respecţi orele de somn şi aveţi un program haotic.
Renunţă la plimbările târzii sau la sesiunile de joacă şi asigură-te că bebeluşul tău adoarme la o ora rezonabilă, potrivită pentru vârsta lui. În plus, este dovedit ştiinţific faptul că, dacă sunt prea obosiţi, copiii pot avea parte de o noapte agitată, ba chiar să se trezească de mai multe ori decât de obicei. Acest lucru este valabil şi pentru adulţi, aşa că, nu neglija importanța orei la care adoarme bebe.

3. Să nu te mire că bebeluşul tău are chef de joacă atunci când porneşti caruselul crezând că aşa ai să-l adormi. Foarte multe mămici sunt dezinformate în acest sens: majoritatea cred că jucăriile muzicale îi pot adormi pe micuţi, când, de fapt, ele nu fac decât să stârnească atenţia bebeluşului curios şi dornic de joacă.
De asemenea, dacă are prea multe jucării în pătuţ, copilul se poate simţi distras şi, astfel, să adoarmă mult mai greu, dereglându-şi programul de somn.

4. Există o categorie de mămici mult prea stresate şi îngrijorate care nu fac altceva decât să îşi verifice în permanență bebeluşii în timp ce aceştia dorm. Aceasta este o altă greşeală care ar trebui evitată dacă îţi doreşti că micuţul tău să aibă parte de un somn liniştit. Indiferent că este vorba despre somnul de după-amiază, ori de perioada nopţii, evita să îl trezeşti că să îi dai să mănânce la ore fixe, ori să îl schimbi în timp ce doarme. Chiar dacă este ora mesei, cu siguranţă nu va fi nicio problemă dacă îl laşi să se odihnească mai mult.

5. Mediul în care copilul doarme are un rol deosebit de important în programul de somn al acestuia. De aceea, asigură-te că dormitorul este aerisit, că este linişte în cameră şi că ai stins lumina. Există şi mămici care neglijează aceste aspecte, crezând că, odată ce a adormit, bebeluşul este în regulă şi va avea parte de un somn odihnitor pe toată perioada nopţii. Ei bine, nu este deloc aşa.
Este adevărat că pare simplu să îl adormi, însă lucrurile menţionate anterior pot avea o influenţă destul de mare în ceea ce priveşte durata perioadei de dormit a bebeluşului tău, aşa că, mare atenţie!

Acestea sunt cele cinci lucruri de care să ţii cont în ceea ce priveşte programul de dormit al copilului tău. Fii responsabilă şi asigură-te că ţii pasul cu trucurile menite să îţi ajute bebeluşul să aibă parte de un somn relaxant pe toată perioada nopţii. Şi, bineînţeles că, şi tu, pe lângă el, te vei odihni mai mult astfel încât să te trezeşti cu forţe proaspete, pregătită pentru o nouă zi alături de micuţul tău.
Tu ce alte trucuri mai cunoşti când vine vorba de rutină zilnică a bebeluşului tău?