Spune Nu exceselor!

Spune Nu exceselor!

Inainte de-a aborda orice rutina de sport, aceasta trebuie sa fie aprobata de catre medicul care iti urmareste sarcina. In general este bine sa faci sport, chiar si adaptat pentru sarcina, pentru ca iti ofera o stare de bine atat tie cat si bebelusului. Dar deoarece suntem cu totii diferiti, medicul tau va vrea sa-ti cunoasca obiceiurile sportive pentru a te ajuta sa te bucuri de o sarcina sanatoasa.

Nu te antrena intens – Daca adori sa alegi cate zece kilometri in fiecare zi, nu poti trai fara orele de aerobic sau nu te poti abtine sa-ti depasesti limitele la cicling, ei bine, acum este vremea sa-ti modifici rutina. Desi intervalele sustinute de activitate sportiva sunt sigure in perioada de dinainte de conceptie, toate acestea trebuie sa se schimbe odata ce testul de sarcina indica doua liniute roz.

Desi sportul inseamna sanatate si cunoastem cu totii aceasta afirmatie, exercitiul fizic reprezinta un stres pentru corp, si orice este in exces poate face mai mult rau decat bine, mai ales in aceasta perioada a vietii tale cand esti insarcinata. Incearca programele moderate de sport, precum mersul, inotul sau cardio la bicicleta eliptica, in masura in care inca poti vorbi in timp ce faci exercitiile.

Nu te concentra pe slabit – Este tentant sa ajungi la o greutate ideala inainte sa acumulezi kilogramele extra, dar concentrarea ta nu trebuie sa se axeze acum pe o dieta saraca in calorii. Trebuie sa te asiguri ca nu-ti privezi bebelusul de nutrientii necesari. Stabileste-ti o dieta sanatoasa, nu una prin care sa elimini anumite grupe de alimente sau prin care sa reduci dramatic caloriile.

Cardio – Exercitiile cardiovasculare moderate pe care obisnuiai sa le faci la sala, pot fi adaptate acum prin mersul pe jos, inot, alergare usoara. Sportul te ajuta sa ramai intr-o stare buna, atat psihica cat si fizica. Pana la urma, in timpul travaliului ai nevoie de rezistenta. Gandeste-te la nastere ca si cum te-ai pregati pentru o intrecere de proportii sau ca la un maraton. Vei avea nevoie de foarte multa energie, iar practicarea regulatea de cardio te va ajuta la aceasta.

Nu ignora exercitiile partenerului–Este importanta si perspectiva tatalui asupra sarcinii, cu 90 de zile inainte de conceptie. Este nevoie de trei luni pentru ca sperma sa se schimbe complet. Incurajeaza-l sa fie activ si sa adopte obiceiuri sanatoase in alimentatie si in stilul de viata.