Tatal la schimbatul scutecului

Tatal la schimbatul scutecului

0

Relatia bebelus-tata se va consolida treptat imediat dupa aducerea bebelusului acasa de la maternitate. Implicarea tatalui in treburile casnice il vor face pe acesta sa se simta mai util atat in relatia cu partenera, cat si in relatia cu cel mic. In acest mod, apropierea dintre cei doi va fi evidenta, sentimentele de gelozie sau de frustrare cauzata de incapacitatea tatalui de a se face util celui mic, vor disparea rand pe rand.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Schimbatul scutecului bebelusului poate reprezenta o etapa de apropiere intre cei doi, bebelusul percepandu-si tatal foarte aproape de el, obisnuindu-se de acum inainte cu atingerea, glasul si infatisarea tatalui.

Cu toate ca nu reprezinta o activitate foarte placuta pentru tatici datorita mirosului scutecului, acest lucru va trebui realizat cu placere intrucat este vorba de propriul copil. Exista date care ne arata ca partenerii se implica impreuna in schimbarea scutecului celui mic, dar mai exista si unele situatii de exceptie, aici tatal reuzand categoric o asemenea indatorire plecand de la principiul „este de datoria femeii”, lucru total eronat si gresit.

Pentru a va putea implica partenerul intr-o asemenea indeletnicire trebuie sa ii explicati indeaproape pasii, uneori chiar inainte de aducerea acasa a nou-nascutului. Astfel, va trebui:

–         sa se spele pe maini ori de cate ori va intra in contact cu cel mic;

–         sa cunoasca ca bebelusul trebuie asezat pe masuta de infasat sau intr-un loc destul de sigur, cum ar fi patul;

–         inainte de inceperea operatiunii trebuie sa se asigure de existenta unui alt scutec nou, apa, sapun, prosop curat sau servetele umede;

–         dupa inlaturarea scutecului folosit, tatal va trebui sa igienizeze zona funduletului celui mic, dar si zona genitala, cu mare grija si prudenta;

–         intotdeauna se va aplica dupa curatare o crema care ajuta la prevenirea iritatiilor funduletului;

–         la asezarea noului scutec, benzile autoadezive trebuie sa nu fie nici prea stranse, nici prea largi intrucat este necesara o buna circulatie a aerului in aceasta regiune a corpului.

Asadar, utilitatea tatalui poate porni de la lucruri marunte pentru cei mari, dar deosebit de importante pentru cei mici, legatura nou formata fiind foarte puternic consolidata.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Fara comentarii

Lasa un comentariu