Cum poți preveni parodontoza în câțiva pași simpli

Parodontoza reprezintă o infecție comună, care deteriorează gingiile și structura osoasă ce susține dantura.

Parodontoza este un inamic tăcut de cele mai multe ori. Puțini pacienți stiu că o au, pentru simplul motiv că e fară durere și deseori și fară niciun alt simptom.

Cum se poate preveni?

Parodontoza apare atunci când microorganisme precum bacteriile care înconjoară dintele se multiplică, iar sistemul imunitar reacționează și elimină toxine. Netratată, parodontoza generează pierderea dinților și poate crește riscul unui accident vascular sau alte probleme ale inimii.

Consultații periodice și detartraj regulat

Sunt etape obligatorii pentru oricine își dorește o dantura sănătoasă. În cazul pacienților cu paradontoză, doar acești pași îl pot ajuta să depisteze boala într-un stadiu incipient.

Radiografie

În afara consultației de rutină efectuată o dată la 6 luni,e nevoie și de o radiografie panoramică. În acest fel se poate observa nivelul osului maxilar și eventualele pungi parodontale. Numim “pungi” acele șănțulețe adâncite dintre dinte și gingie, în care se acumulează microbi și toxine de microbi, care distrug ligamentele de susținere ale dintelui și osul.

Igienizare periodică

Este o operațiune obligatorie. Detartrajul și periajul profesional periodic sunt absolut necesare.

Ața dentară

Nu trebuie să lipsească din rutina zilnică de îngrijire. Este ușor de folosit, oriunde și oricând. Chiar și în vacanță. Până ajungeți la ora periajului, se poate face o igiena sumară cu ață dentară și clătit cu apă de gură.

 Dușul bucal

Este la mare modă zilele acestea. Și nu degeaba, el este extrem de eficient.

Apa de gură

Clătitul periodic cu apă de gură care elimină eficient microbii.

Masajul periodic al gingiei

Se poate face cu vârful unui deget umezit cu sare sau bicarbonat. Acest gest îmbunătățește circulația sângelui și asigură un aport crescut de factori de apărare în zona respectivă.

Periuță de dinți moale

O gingie sănătoasă are nevoie de o periuță de dinți moale. Deși în mod teoretic am putea simți că periuțele dure curăță mai eficient, lucrurile stau exact invers! Ele fac deseori leziuni ale smalțului.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare