Testul de sarcina

Testul de sarcina

0

test de sarcinaTestul de sarcina reprezinta un element sigur de depistare a sarcinii mult visate. Atunci cand va doriti un bebelus, mai mult ca sigur asteptati cu mare nerabdare momentul in care sa il efectuati.

Dorinta de  a avea un copil este atat de mare incat majoritatea cuplurilor aflate in aceasta situatie se intreaba de ce este nevoie sa astepte din momentul ovulatiei si pana la urmatorul ciclu menstrual pentru ca testul de sarcina sa poata fi efectuat cu o mare precizie.

Ei bine, in ultima perioada, cercetatorii si-au pus amprenta si asupra acestor mici instrumente, dar atat de folositoare. Cu alte cuvinte, pentru a depista o sarcina nu mai este nevoie sa astepti o perioada atat de lunga de timp, fiind necesar doar ca femeia sa respecte cu mare strictete instructiunile de folosire indicate pe ambalajul fiecarui produs.

Testul de sarcina cumparat din farmacii depisteaza nivelul hormonului de sarcina, denumit prescurtat hCG. In cazul in care esti insarcinata, nivelul hCG va trebui sa fie mai ridicat de 5 mlU/L.

Gonadotropina corionica umana sau hormonul de sarcina este produs de organism pentru dezvoltarea corecta a sarcinii. Odata cu implantarea embrionului in uter, organismul femeii va incepe sa secrete o cantitate ridicata de hCG, putand fi astfel depistat de testul de sarcina.

In functie de tipul de test ales poate exista sansa ca sarcina mult asteptata sa fie depistata mai repede decat ti-ai fi imaginat. Pot exista sanse ca nivelul de hCG sa inceapa sa creasca dupa circa 7 zile de la ovulatie, lucru depistat prin efectuarea corecta a testului. Cu toate acestea, medicii sunt de parere ca efectuarea timpurie a unui test de sarcina prezinta riscul unor rezultate incorecte deoarece nivelul hCG difera de la femeie la femeie. Tocmai de aceea, se recomanda ca astfel de teste sa fie realizate dupa circa 14 zile din momentul ovulatiei sau atunci cand observati ca menstruatia intarzie sa mai apara.