Toti copiii, pentru a inflori, pentru a descoperi lumea si pe ei insisi, pentru a fi fericiti, au nevoie de conectarea cu parintii lor

otilia principalPentru copiii nostri, conectarea cu parintele este la fel de importanta ca hrana si somnul“, spunea Daniel Siegel, PhD. “Creierul sau are nevoie de hrana emotionala pe care si-o ia din apropierea cu parintii si cu ceilalti adulti pe care ii iubeste. Atunci cand aceasta conectare plina de iubire lipseste, creierul sau nu mai construieste cai neurale, iar copilul incepe sa sufere.”

Dragostea si atentia noastra, a parintilor au puterea imensa de a construi inteligenta copiilor. In primii ani de viata, creierul copilului dezvolta milioane si milioane de cai neuronale. Aceste cai neuronale se construiesc cel mai frumos atunci cand copilul simte conectarea plina de afectiune cu un adult important din viata lui. Iar relatia dintre tine si copilul tau nu e ceva ce poti atinge, ce poti masura – insa e atat de REALA! Tu si copilul tau simtiti conectarea asta in fiecare zi, ori de cate ori va simtiti pe aceeasi lungime de unda si interactionati constient si prezenti.

Sistemul limbic al creierului si conectarea

Dr. Daniel Siegel, un speaker fenomenal, autor al numeroase best-sllers de renume international si expert in parenting, vine in Bucuresti in 27 septembrie 2014 si va vorbi, printre multele subiecte atragatoare, si despre atasamentul si conectarea dintre parinte si copil.
In acest newsletter, un preview al conferintei lui si cate ceva despre fascinantul sistem limbic al creierului, care functioneaza bine atunci cand primeste…conectare!
Patty Wipfler, mentorul meu si fondatoare Hand in Hand Parenting, compara creierul cu un radar a carui functie importanta este aceea de a detecta atentie! Un sistem extrem de senzitiv si care e mereu ON. Copilul nostru ‘stie’ ca vine pe lume vulnerabil si, de aceea creierul sau e programat sa ii citeasca semnalele parintelui in mod constant, sa vada daca parintele ii poate oferi siguranta emotionala. Copilul citeste totul despre noi: din vocea noastra, din felul in care ne miscam, de pe chipul nostru, din atingerea noastra. Fara a rosti niciun cuvant, le transmitem copiilor cum ne simtim noi. Iar cand ii transmitem iubire si atentie prin toti porii fiintei noastre, el se simte in siguranta.

Sensul identitatii noastre se creeaza in special din felul in care ne conectam cu ceilalti. Creierul nostru este construit sa se afle in legatura cu alte creiere. Iar modurile in care ne conectam cu copiii nostri sunt jocul, timpul special, atunci cand le ascultam emotiile grele pe care ei si le exprima total si viguros prin plans, crize de furie si punandu-le limite…

  Atunci cand sistemul limbic al copilului este conectat cu o persoana iubitoare, el isi poate activa centrii invatarii. Cortexul pre-frontal, partea responsabila cu gandirea logica, cu memoria pe termen scurt, cu controlul impulsurilor se aprinde in momentul in care copilul primeste atentie. Acestea sunt momentele in care copilul nostru isi reaminteste sa mangaie pisica, si nu sa o traga de coada.

Mult mai multe insight-uri legate de fascinanta dezvoltare a creierului la copii si adolescenti puteti afla la conferinta in ziua de sambata 27 septembrie. Programul il gasiti aici.

Alte teme din cadrul conferintelor

  • Parintele prezent – cum constientizarea, intelegerea si integrarea propriei copilarii si adolescente ne ajuta sa fim parinti mai buni 
  • Puterea povestilor si a scrisului in vindecarea umana
  • Triunghiul experientei umane: relatia parinte-copil, mintea umana si creierul ca organ social
  • Principiile majore ale ‘mindsight’-ului
  • Atasament si integrare – influenta pe care relatiile si experienta de viata (atasamentul) le au asupra creierului si vice-versa
  • Brainstorm – dezvoltarea creierului la copii si la adolescenti

Programul detaliat al evenimentului il gasiti aici.

Early Bird pana pe 15 iulie

Early bird pana pe 15 iulie. De asemenea, se acorda reducere daca va inscrieti la cel putin doua programe. Pentru inscrieri click aici.
            Cui se adreseaza evenimentul

  • Parintilor cu copii cu varsta de 0-18 ani
  • Cadrelor didactice din gradinite, scoli, licee
  • Psihologilor, studentilor in psihologie, psihoterapeutilor si psihiatrilor care lucreaza sau doresc sa lucreze cu copiii si nu numai

10 credite pentru psihologi

Ne bucuram foarte mult ca datorita demersurilor facute de Asociatia Multiculturala de Psihologie si Psihoterapie, avem placerea de a credita evenimentul nostru pentru psihologi cu 15 puncte, pentru participarea la cele doua zile de conferinta!

Multumiri tuturor partnerilor nostri care ne sunt alaturi si ne sustin in promovarea unuia din cele mai frumoase evenimente ale anului

Multumim celor dragi care ne ajuta in acest proiect cu materialele vizuale, Jo Mantelers si Paul Parauan, si Norei Mezei pentru implicare si daruire in acest proiect!
Ramaneti alaturi de noi pe site-ul dedicat conferintelor http://www.drdansiegel.ro/ si pePagina de Facebook a evenimentului!

Otilia Mantelers

[imagebrowser id=1854]

otilia 2

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare