Travaliu – Sfaturi pentru el Partea II

Travaliu – Sfaturi pentru el Partea II

0

Travaliul este ceva greu de tolerat pentru partenera ta, tocmai de aceea este bine ca tu sa-i fii alaturi si sa o ajuti sa depaseasca aceasta mare proba a vietii ei. Pana la urma este vorba despre copilul vostru si prin ce trece ea, practic treci si tu. Iata cum o poti ajuta!

Ajut-o sa impinga – Realitatea este in felul urmator: Daca tu stai intinsa pe spate si incerci sa impingi, cel mai probabil in stanga va sta partenerul tau, iar in dreapta se va afla medicul. O poti sustine de umeri si ii poti strange pe rand genunchii, astfel incat sa ajunga in pozitia cea mai potrivita pentru nastere.

Fii reprezentantul ei – Pana in momentul acesta, deja ati discutat ce tip de nastere alegeti, ce parere are partenera despre medicmanete, despre cezariana si asa mai departe. Este adevarat ca durerile travaliului ii pot schimba planurile. Pe de alta parte, medicul sau asistenta pot pune presiune asupra partenerei pentru a accepta o interventie cu care initial nu era de acord, sau de care nu este nevoie. Partenera ta nu este in situatia in care mai poate vorbi, deoarece travaliul este deja avansat, dar tu o cunosti mai bine decat oricine din acea camera.

Pozitia ta este aceea de a-i comunica medicului ca ea ar dori sa mai incerce, sau pe de alta parte sa spui ca deja nu mai poate rezista si este cazul sa incercam o cezariana. Pana la urma nu uita ca medicul stie cel mai bine ce trebuie sa faca astfel incat partenera ta dar si bebelusul sa fie in siguranta.

Filmeaza – Daca ai decis sa filmezi momentul cel mare, retine ca anumite unghiuri sunt mai potrivite. Cu alte cuvinte, nu este cazul sa filmezi partile intime ale partenerei tale. Poti filma de la umeri in sus. Dar inainte de toate asigura-te ca atat medicul cat si moasa sunt de acord cu filmarea momentului: unele cadre medicale nu accepta acest lucru.

Pregateste-te pentru orice – A da nastere unui copil, asa cum se intampla in realitate, nu cum vezi in filme, nu va fi un moment de vis. Partenera poate avea un scaun in momentul in care impinge; vei auzi o serie de sunete cum nu ai mai auzit pana acum; va tipa si va avea momente de disperare absoluta. Indiferent ce s-ar intampla, nu uita: „Te descurci de minune” Aceasta trebuie sa fie replica pe care i-o oferi de fiecare data cand privirile vi se incruciseaza.

Primul moment impreuna – Nu sunt foarte multe cuvinte de spus. Prima data cand il vezi pe micutul tau face ca tot efortul depus pana in acel moment sa para atat de mic! Chiar ai face-o din nou!

Articole similare