Tricicleta copii – relaxare si miscare in aer liber pentru cei mici

Tricicleta copii – relaxare si miscare in aer liber pentru cei mici

0

Ceea ce putem invata de la copii este bucuria de a petrece timpul liber in natura si de a scapa de griji. O tricicleta copii ii ajuta pe cei mici sa fie mult mai receptivi la iesirile in parc si pe parinti sa se detaseze de toate problemele cotidiene pentru a se putea bucura de adevaratele placeri ale vietii.

De ce sa alegi o tricicleta copii?

Exista numeroase motive pentru care ar trebui sa achizitionezi o tricicleta pentru copilul tau.

 1. Miscare in aer liber

Utilizarea unei triciclete este atat o bucurie cat si o modalitate sanatoasa de a face miscare, in aer liber. Cei mici pot invata in scurt timp sa pedaleze si sa directioneze singuri tricicleta. Acestia vor face nu doar miscare fizica ci si mentala, invatand ca trebuie sa fie atenti la tot ce se intampla in jur, pentru a nu se accidenta.

 1. Socializare

Tricicleta este o modalitate excelenta pentru ca cei mici sa invete sa socializeze cu ceilalti copii din parc. Acestia pot invata sa pedaleze unul de altul sau pot schimb jucarii, pentru a avea parte de diversitatea atat de necesara in primii ani din viata.

 1. Invatare

Pe langa abilitatile de socializare, copilul se va obisnui sa pedaleze si sa isi tina echilibrul, ceea ce il va ajuta mai tarziu la mersul cu bicicleta. Chiar daca la inceput nu au atat de mult echilibru, prin exercitiu si practica vor dobandi toate abilitatile necesare.

 1. Relaxare

Pentru cei mari, bucuria oferita de o triciclete pentru copii consta in cateva momente de relaxare afara, in parc, la aer curat. Acest lucru nu este valabil doar in cazul parintilor ci si a bunicilor sau bonelor responsabile de cel mic.

 1. Plimbare

In acelasi timp, mersul pe tricicleta este si o distractie atat pentru cei mici, cat si pentru parintii ce ii privesc sau ii imping cu ajutorul manerului montat la spate. Copiii au tendinta de a se plimba cat mai mult, pentru a analiza imprejurimile. Asta ii ajuta la o dezvoltare musculara si osoasa sanatoasa, aspect atat de important in zilele noastre.

Elementele tricicletei pentru copii

 • Cadrul – cadrul unei triciclete este realizat din metale usoare, pentru ca cel mic sa o poata manevra cu usurinta;
 • Scaunul – daca este o tricicleta pentru copii mai mari, scaunul este asemanator cu cel al bicicletelor, daca este o tricicleta pentru copii mici, scaunul este asemanator cu cel pentru carucioare;
 • Ghidonul – este realizat din materiale cat mai usoare;
 • Pedalele – acestea sunt asemantoare cu cele pentru bicicleta;
 • Rotile – rotile performante sunt realizate din spuma. Pentru un confort sporit se recomanda ca rotile sa fie cat mai silentioase;
 • Franele – sunt esentiale pentru siguranta copilului;
 • Copertina (optional) – este realizata din material textil si protejeaza copilul impotriva razelor solare, a prafului sau a stropilor de ploaie. Multe dintre modele disponibile pe piata au in spate o plasa ce permite parintelui sa supravegheze copilul sau sa comunice cu el in timpul plimbarii;
 • Centuri (optional) – asemanatoare centurilor pentru scaunele de masina pentru copii, centurile performante vor avea sisteme de prindere in cinci puncte;
 • Spatar (optional) – pentru comoditatea copilului, specific tricicletelor impinse manual de un adult;
 • Aparatoare de noroi (optional) – la fel ca in cazul bicicletelor, aceste accesorii vor proteja hainele copiilor impotriva mizeriei care apare dupa ploaie.

 

Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care o tricicleta pentru copii poate genera o bucurie extraordinara, atat copilului cat si parintilor ce il insotesc in plimbarile prin natura. Elmentele care compun o tricicleta, indiferent de specificul acesteia, sunt criteriile pe care parintii le au in vedere inainte de a face o astfel de achizitie pentru cei mici.

Tricicleta potrivita pentru fericirea garantata a celui mic

Magazinul online carucioaredecopii.ro pune la dispozitia clientilor zeci de modele de triciclete pentru copii. Cele mai multe dintre cele disponibile pe site au si copertine de protectie impotriva razelor solare sau impotriva ploii, extrem de importante pentru sanatatea celui mic. Mai multe informatii poti afla direct aici .