Ultimul trimestru de sarcina

Ultimul trimestru de sarcina

0
gravida in ultimul trimestru (www.clarkcountypublicautions.com)

gravida in ultimul trimestru (www.clarkcountypublicautions.com)Inca de la sfarsitul trimestrului doi vei incepe sa te pregatesti pentru momentul in care iti vei cunoaste bebelusul.

Intrarea in ultima etapa a sarcinii, mai exact in cel de-al treilea trimestru, va insemna o perioada de acomodare cu noua ta postura. De cele mai multe ori, organismul va incerca sa se adapteze noilor tale nevoi, dar si momentului nasterii. De aceea, intreaga ta osatura va deveni mai sensibila, articulatiile se vor inmuia si oasele bazinului incearca putin cate putin sa se departeze unele de celelalte.

Tot in trimestrul trei de sarcina te vei confrunta cu o stare de constipatie intrucat metabolismul isi incetineste activitatea. De aceea, medicii iti vor recomanda o buna hidratare, avand un consum de minim doi litri de apa pe zi.

Edemele de la nivelul mainilor si picioarelor, dar si durerile lombare sunt probleme tot atat de frecvente ca si cele de mai sus. In tot acest timp, gravidelor le este indicat sa se plimbe, sa inoate, da faca sport, dar totul cu multa moderatie si conform recomandarilor medicale.

Cresterea in greutate este din ce in ce mai vizibila ca urmare a retentiei de apa de catre organism, aceasta fiind influentata de activitatea hormonala prezenta in organism. Din cauza retentiei de apa, asa cum spuneam, gravidele se vor confrunta cu edeme la nivelul picioarelor, uneori dureroase. In afara de miscarea de peste zi acestora li se va mai recomanda si odihna cu picioarele mai sus fata de restul corpului. Asadar, acestea vor trebui sa aseze la nivelul picioarelor o perna destul de inalta in asa fel incat circulatia sanguina sa dea voie membrelor inferioare sa se relaxeze pe toata durata somnului.

Starea de arsura stomacala este prezenta ca urmare a faptului ca uterul isi mareste volumul considerabil. Pentru a se evita refluxul gastric este indicat sa mancati des si putin catitativ si sa evitati mesele de dinainte de culcare. In acest timp va pot fi permise doar mici gustari din fructe sau lactate.

Pielea de pe burtica va fi cea mai afectata intrucat dimensiunea bebelusului o va forta destul de mult sa se intinda, aparand astfel vergeturi. De aceea, se va recomanda aplicarea de creme impotriva vergeturilor, dar folosirea acestora nu este intotdeauna un succes.

Spre sfarsitul ultimului trimestru sanii vor secreta colostrul necesar hranirii bebelusului in primele zile de dupa nastere. In tot acest timp, gravida va trebui sa se informeze cu privire la cum sa procedeze imediat dupa nastere, sa aleaga numele pentru bebelus si sa se hotarasca asupra clinicii la care va naste, dar si asupra modului de nastere.