Durerea din timpul actului sexual la gravide

Durerea din timpul actului sexual la gravide

0
femeie (http://lh3.ggpht.com)

femeie (http://lh3.ggpht.com)Chiar daca in sarcina uneori te temi de anumite pozitii sexuale, specialistii sunt de parere ca gravidei i se potrivesc orice pozitii in care se simte confortabil si nu simte durere.

Durerea in timpul actului sexual nu este recomandata nici in timpul sarcinii, nici in afara acestei perioade. In cazul in care in timpul penetrarii gravida simte durere este indicat sa se opreasca sau sa incerce alte pozitii sexuale mai putin solicitante. Ori de cate ori intensitatea durerii din timpul penetrarii creste va trebui sa va adresati medicului in vederea efectuarii unor investigatii.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

De asemenea, in ultimul trimestru de sarcina, mai ales atunci cand bebelusul intarzie sa mai apara, medicul ii poate recomanda gravidei sa intretina raporturi sexuale cu partenerul intrucat in acest mod i se poate declansa travaliul. La fel de posibil este ca oricand pe perioada de sarcina se se declanseze travaliul ca urmare a unei penetrari prea dureroase.

Chiar daca inainte de sarcina erati obisnuiti sa practicati orice fel de pozitii sexuale, de aceasta data medicul poate permite orice fel de moduri de a face sex, insa mai putin cele prea solicitante pentru gravida.

De aceea, este indicat ca gravida sa evite:

  • penetrarile prea dureroase;
  • pozitiile sexuale care permit o penetrare prea adanca;
  • pozitii sexuale in care partenerul isi lasa greutatea corpului pe burtica gravidei;
  • pozitii sexuale care presupun mai multa mobilitate.

De aceea, daca dupa actul sexual gravida sangereaza sau prezinta contractii este indicat sa va prezentati de urgenta la medicul specialist.
Fara comentarii

Lasa un comentariu