Ai fantezii sexuale? Inseamna ca esti in perioada de fertilitate maxima

Potrivit ultimelor cercetari, se pare ca hormonii au o influenta mai mare asupra femeilor decat s-a crezut initial. Cercetatorii au descoperit ca femeile au mai multe fantezii sexuale atunci cand sunt in perioada fertila a ciclului lor menstrual.Savantii au aflat ca pana si continutul gandurilor din timpul zilei se modifica in aceasta perioada. Femeile se gandesc mai mult la sex, sunt mai excitate si viseaza cu ochii deschisi la barbatii care le atrag. Este vorba despre manifestarea unei dorinte primare de a-si gasi un partener.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Lethbridge, Canada, in frunte cu Dr. Samantha Dawson, a incercat sa afle ce efect au hormonii asupra mentalului feminin.

[imagebrowser id=910]

“Am vrut sa studiem fanteziile pentru ca acestea nu sunt influentate de prezenta sau de absenta unui partener. Marirea numarului de fantezii, dublata de cresterea excitatiei ca urmare a imaginarii lor au aratat ca femeile erau mai interesate de sex la mijlocul ciclului menstrual“, a declarat specialista.

Savantii au studiat 27 de femei heterosexuale cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani. Acestea nu erau intr-o relatie si nu luau anticonteptionale. Fiecare femeie a scris intr-un jurnal zilnic ce fel de fantezii sexuale avea.

Femeile au facut si o serie de analize pentru a li se depista perioada exacta a ovulatiei. Intrarile mai picante din jurnal corespundeau cu rezultatele investigatiilor medicale. In cele trei zile care precedau ovulatia, femeile aveau fantezii mai multe si mai perverse. Mai mult, acestea implicau un numar mai mare de barbati.

Subiectele au raportat cam o fantezie pe zi. Acest lucru dovedeste ca presupunerea anterioara potrivit careia femeile ar avea o singura fantezie pe saptamana este eronata.

In perioada ovulatiei, femeile erau mai preocupate de continutul emotional al fanteziei, si nu de cel vizual, mai caracteristic barbatilor.

“Aceasta concentrare pe aspectul emotional este rezultatul dorintei femeii de a avea alaturi un partener iubitor, care sa poata fi un bun tata in caz ca sexul are ca rezultat conceperea unui copil“, a declarat cercetatoarea.

Echipa de cercetatori a ajuns la concluzia ca fanteziile sexuale sunt mult mai frecvente si mai intense in perioada ovulatiei.

“Fertilitatea optima coincide cu momentele in care femeile sunt cel mai excitate si motivate din punc de vedere sexual. Cu cat iti doresti mai intens sa faci sex cu el, cu atat esti mai fertila”, au concluzionat savantii.

 

 

Related Posts

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente

Categorii Populare