Alegerea numelui

Alegerea numelui

0
botez

botez-10

Picture 1 of 2

Botezul reprezinta cea mai importanta taina crestina, prin savarsirea careia oamenilor li se sterge pacatul stramosesc si devin parte a trupului Mantuitorului.

Alegerea numelui este foarte importanta pentru viitorul copil, acest amalgam de sunete si litere fiind cel care il va insoti pentru tot restul vietii. Tocmai de aceea, parintii vor trebui sa fie extrem de atenti atunci cand vine vorba de alegerea numelui viitorului lor  copil.

S-a demonstrat faptul ca tot mai multi dintre parinti se decid asupra numelui bebelusului inca din timpul sarcinii, putine fiind cazurile in care alegerea sa se faca dupa nastere.

Influentele mass-media contribuie foarte mult la o astfel de decizie. Nume rare, sofisticate, alese de vedete, sunt la mare cautare chiar si printre parintii simpli.

Cu toate acestea, atunci cand alegi numele viitorului tau copil va trebui sa incerci sa eviti numele rare, intrucat pot crea un destin nefericit. De asemenea, numele care pot crea porecle suparatoare ori diminutivele trebuiesc evitate pentru ca, de ce nu, orice copil va creste, iar ceea ce considerati ca ii va sta bine in copilarie, va fi total nepotrivit in perioada adulta. De exemplu, Crenguta pare potrivit la varsta de 1-15 ani, insa imaginati-va ca atunci cand copila va creste acest nume nu i se va mai parea atragator.

De obicei, numele de botez va trebui sa aduca aminte de crestinatate, preotii indemnand parintii sa le ofere copiilor lor nume purtate de sfinti. In acest mod, copiii isi vor putea aniversa numele cu ocazia sarbatorilor crestine.

Evitati numele care pot starni glume ori numele cu caracter obscen, acestea aducandu-i copilului o serie intreaga de neplaceri.

Citeste si:

Ce este botezul?

Slujba de botez

Obiceiuri si traditii de botez

Ce trebuie sa faca parintii?

Ce trebuie sa faca nasii?

Lucruri necesare pentru botez

Cat costa trusoul de botez?

Rolul moasei

Scoaterea din mir a copilului