Lucruri necesare pentru botez

Lucruri necesare pentru botez

0
botez

botez-16

Picture 1 of 2

Botezul reprezinta cea mai importanta taina crestina, prin savarsirea careia oamenilor li se sterge pacatul stramosesc si devin parte a trupului Mantuitorului.

Chiar daca invatamintele crestine tind catre simplitate, in realitate realizarea botezului necesita o buna organizare atat din partea parintilor, nasilor, cat si a apropiatilor copilului.

Lumanarea de botez  reprezinta una dintre elementele cele mai valoroase, fiind aprinsa de catre preot pe tot parcursul oficierii slujbei crestine.

Panza alba trece dincolo de traditii si obiceiuri, fiind necesara la scoaterea pruncului dupa scufundarea sa in apa sfintita de catre preot, fiind adusa de catre nasa.

Trusoul de botez va fi cumparat de catre nasi, bebelusul fiind imbracat in lucruri albe, in semnul puritatii sufletului sau. Nasii vor trebui sa cumpere un trusou complet in asa fel incat bebelusului sa nu ii lipseasca nimic, fiind imbracat din cap pana in picioare.

Marturiile vor fi puse in pieptul invitatilor, la intrarea in biserica, in semnul bucuriei efectuarii acestei taine.

Untdelemnul este necesar pentru pentru oficierea slujbei crestine. Cu ajutorul sau, bebelusul va fi uns de catre preot, pe la manute, picioruse, cap, trup.

Foarfeca este folositoare pentru taierea parului de catre preot ori episcop, in semnul supunerii fata de Hristos si invatamintele sale crestine.

Prosopul si sapunul sunt necesare a fi oferite preotului, imediat dupa scufundarea bebelusului in apa din criselnita.

Citeste si:

Ce este botezul?

Slujba de botez

Obiceiuri si traditii de botez

Ce trebuie sa faca parintii?

Ce trebuie sa faca nasii?

Cat costa trusoul de botez?

Rolul moasei

Scoaterea din mir a copilului

Alegerea numelui