Cat costa trusoul de botez?

Cat costa trusoul de botez?

0
botez

botez17

Picture 1 of 2

Botezul reprezinta cea mai importanta taina crestina, prin savarsirea careia oamenilor li se sterge pacatul stramosesc si devin parte a trupului Mantuitorului.

Trusoul die botez este oferit de nasi bebelusului abia venit pe lume, atat in momentul iesirii sale din maternitate, cat si in timpul botezului.

Trusoul de botez nu trebuie sa fie foarte sofisticat, insa va trebui sa cuprinda o serie intreaga de lucruri necesare pentru bebelus. Panza de botez, fasa, paturica, caciulite, pantalonasi, rochite, bluzite – toate alcatuiesc tinuta vestimentara a pruncului abia crestinat. Lucrurile ce alcatuiesc trusoul vor fi oferite de catre nasi in biserica, bebelusul fiind imbracat cu o parte din tinuta cumparata de acestia.

Costurile trusoului de botez variaza in functie de sortimentele si calitatea aleasa, fluctuand intre 800-1.000 de lei sau chiar mai mult. De regula, trusoul va trebui sa cuprinda lucruri folositoare pana la implinirea varstei de un anisor a copilului.

In cazul in care nasii doresc sa cumpere o rochita de ocazie cu botosei si palarie (pentru fetite) ori un costum  de marinar ori de print pentru baietel, costurile trusoului pot creste cu inca 300-400 de lei, in functie de calitate.

Chiar si asa, oficierea slujbei de botez nu inseamna stoparea cheltuielilor. Mai inainte de a fi nasi ii sunt parinti spirituali, astfel ca ii vor fi alaturi copilului pe parcursul intregii vieti, bucurandu-I clipele cu o serie intreaga de daruri oferite in diverse ocazii.

Citeste si:

Ce este botezul?

Slujba de botez

Obiceiuri si traditii de botez

Ce trebuie sa faca parintii?

Ce trebuie sa faca nasii?

Lucruri necesare pentru botez

Rolul moasei

Scoaterea din mir a copilului

Alegerea numelui