Bebelusul conceput primavara – risc la alergii alimentare

Bebelusul conceput primavara – risc la alergii alimentare

0
bebelus care rade (www.desiscraps.com)

bebelus care rade (www.desiscraps.com)Atunci cand te gandesti sa concepi un bebelus este indicat sa te informezi in legatura cu lunile de concepere si influenta pe care o au acestea asupra starii de sanatate a bebelusului.

Alergiile la copii pot fi destul de usor influentate de anotimpul conceptiei. Potrivit specialistilor, daca in primele trei luni de sarcina bebelusul sta in burtica mamei primavara, riscul ca acesta sa dezvolte alergii dupa nastere este destul de mare.  Asa vor aparea probleme legate de stilul acestuia de viata. Alergii la praf, polen, dar in primul rand cele alimentare, la oua sau lapte sunt cele mai suparatoare si cele mai des intalnite.

Cu toate acestea, daca primul trimestru de sarcina include lunile aprilie sau mai sansele de a deveni alergic la o multime de alte alimente sunt din ce in ce mai mari, potrivit unui studiu publicat in The Independent. Daca facem o comparatie cu cei conceputi iarna, vom putea constata ca numai 6% dintre acestia sunt predispusi la alergii. Chiar daca riscul de a dezvolta o alergie este minim pentru cei conceputi iarna, se poate spune ca acestia se vor naste cu o deficienta de vitamina D si cu anumite infectii virale.

Studiul publicat a fost realizat in Finlanda in perioada 2001-2006. Finalitatea studiului a aratat ca doar 18% dintre copii au dezvoltat alergii alimentare enuntate mai sus. De asemenea copiii au fost pusi sub observatie clinica pe parcursul a 4 ani de viata.

Totodata s-a incercat sa se demonstreze ca bebelusii nascuti iarna sau toamna tarzie sunt predispusi la tuse si eczeme. 5% dintre cei nascuti in iunie au dezvoltat alergii, pe cand cei nascuti in octombrie cu o asemenea problema se dubleaza ca numar.