Bebelusul – o dilema?

Bebelusul – o dilema?

0
nou-nascut (www.wallpaper-s.org)

nou-nascut (www.wallpaper-s.org)Atunci cand te decizi sa devii parinte este indicat sa incerci sa te informezi din timp cu privire la responsabilitatile tale, dar si la nazdravaniile bebelusului.

Chiar daca uneori pare atat de inofensiv in realitate micutul va va schimba intreaga existenta a vietii voastre de cuplu. De asemenea, aspectul acestuia, dar si modul sau de a se comporta odata ajuns acasa va poate crea anumite stari destul de amuzante. Asa ca, de ce sa nu incerci sa le cunosti pentru ca totul sa nu te ia pe nepregatite?

Prima privire

Chiar daca de cele mai multe ori ne imaginam bebelusul cu cel de la reclamele de la televizor, in realitate in primele zile poate arata altfel decat cum vi-l imaginati. Datorita canalului ce a fost traversat in momentul nasterii acesta poate fi mai rosu sau vinetiu. Puful de pe corp poate fi destul de vizibil.Ca urmare a unei greutati mai mici la nastere, bebelusul va avea o piele mai  „zbarcita” fata de bebelusul pe care vi-l inchipuiati. Cu toate acestea, aspectul sau fizic din momentul nasterii se va transforma in scurt timp, bebelusul devenind destul de dragalas. Iar daca inca v-a ramas gandul la bebelusul din reclame, ei bine, in niciun caz acesta nu este fotografiat sau filmat imediat dupa nastere, fiind mult mai mare. Asa ca nu va ramane decat sa mai asteptati…

Sforaitul bebelusului

Uneori ne este destul de greu sa ni-l inchipuim pe cel mic sforaind. Cu toate acestea, bebelusul sforaie si suspina inconstient in timpul somnului. Nu trebuie sa ne speriem nici daca acesta rade sau mai trage cate un tipat.

Plansul bebelusului

Imediat dupa nastere parintii se tem de ceea ce ii va astepta – orele de plans. Insa, pot exista situatii la fel de frecvente in care bebelusul sa nu planga mai deloc, inlocuind aceasta stare cu una de veselie. Desigur, pana si bebelusii mai veseli isi exprima nevoile tot prin plans, fiind unicul mijloc de comunicare cu parintele.

Vazul bebelusului

Unii afirma ca imediat dupa nastere bebelusul nu vede deloc, altii sunt de parere ca acesta vede perfect. Pe cine sa credem? In realitate, imediat dupa nastere vazul bebelusului nu este inca complet dezvoltat, asa ca va va vedea in ceata. Insa, in perioada imediat urmatoare, acesta va va putea privi nestingherit.