Beneficiile aromoterapiei in sarcina

Beneficiile aromoterapiei in sarcina

aromoterapia (www.miscellaneous11.files.wordpress.com)

aromoterapia (www.miscellaneous11.files.wordpress.com)Perioada celor noua luni de sarcina presupune o stare de incordare pentru viitoarea mamica. De aceea, puteti apela la beneficiile aromoterapiei prin folosirea de uleiuri esentiale extrase din plante.

Aromoterapia presupune o sursa benefica de relaxare si de redare a tonusului organismului oricand considerati ca nu mai puteti sa faceti fata cerintelor organismului. Cu toate acestea, pana si utilizarea tehnicilor de aromoterapie presupune respectarea anumitor cerinte esentiale. In cazul in care le vei neglija sau nu le vei lua in considerare este posibil ca aromoterapia sa devina daunatoare pentru sanatatea ta si a bebelusului putandu-se astfel produce avortul spontan sau declansarea nasterii premature.

De aceea, aromoterapia poate fi folosita cu usurinta in cazuri in care apelezi la capacitatile unui specialist. Astfel, acesta va putea pregati diverse amestecuri de uleiuri capabile sa iti aduca relaxarea de care ai nevoie in sarcina. O alta metoda la fel de eficienta consta in masarea cu diverse astfel de uleiuri esentiale. Cea de-a doua metoda este de obicei aleasa de viitoarele mamici in cazul in care acestea doresc sa previna riscul aparitiei vergeturilor.

Oricat de mult ai crede in beneficiile aromoterapiei, specialistii te sfatuiesc sa o eviti cat mai mult in primul trimestru de sarcina. In aceasta perioada, organele interne ale fatului sunt in dezvoltare si de aceea bebelusul este destul de vulnerabil in fata acestor uleiuri esentiale.

In cazul in care optezi sa faci aromoterapie acasa este indicat sa incerci sa te adresezi specialistilor in vanzari plafar. Acestia iti pot recomanda o serie insemnata de uleiuri pe care le poti folosi in aceste tehnici.

Uleiul de mandarin, migdale, strugure, primula, germeni de grau, avocado sau uleiul de masline sunt considerate uleiuri sigure pentru sanatatea voastra.

Cu toate acestea, va trebui sa le eviti pe cele din maghiran, rozmarin, busuioc, iasomie, cimbru, ienupar, salvie sau trandafir intrucat au drept efect producerea unei sangerari menstruale, neasteptate pe parcursul sarcinii.