Calatoria cu avionul in timpul sarcinii

Calatoria cu avionul in timpul sarcinii

avion

avion

Picture 1 of 2

Chiar daca multe femei se tem de calatoria cu avionul in timpul sarcinii medicii sunt de parere ca aceasta nu afecteaza dezvoltarea armonioasa a copilului din mediul intrauterin si nici nu ridica probleme referitoare la riscul sporit de avort spontan.

Cu toate acestea, in cazul in care nu ai mai calatorit cu avionul sau ai rau de inaltime este posibil sa nu te simti destul de confortabil. De aceea, medicii recomanda calatoriile cu avionul in primele doua trimestre de sarcina. In cazul in care sarcina este mai avansata de 34 de saptamani ai obligatia de a te prezenta in fata ghiseului de zbor cu o adeverinta medicala din care sa rezulte saptamana de sarcina, precum si faptul ca nu ai nicio contraindicatie in sensul calatoriei cu avionul in aceasta perioada de sarcina.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Atunci cand ai urcat in aeronava este indicat sa incerci sa gasesti un loc mai aproape de culoarul de trecere in asa fel incat sa te poti ridica si sa poti face miscare atunci cand simti ca nu mai ai stare sau cand te dor picioarele sau spatele.

Iata cateva sfaturi pentru calatoria cu avionul in timpul sarcinii:

  • In timpul calatoriei tale este indicat sa fii insotita de cineva de incredere intrucat te va putea ajuta sa faci fata situatiilor de criza in cazul in care acestea vor aparea;
  • Ai la indemana un pachetel de mancare, dar si apa – in cazul in care ti se va face foame sau sete;
  • In cazul in care centura de siguranta te va incomoda, nu ezita sa ceri ajutorul personalului specializat;
  • Ai la indemana dosarul tau medical in asa fel incat daca ti se va face rau in timpul calatoriei cu avionul sa il poata citi persoanele autorizate;
  • Calatoreste cu un avion al unei companii cunoscute si fii sigura de calitatile aeronavei mai inainte de a te urca la bord.

Calatoria cu avionul in timpul sarcinii se poate transforma intr-un motiv de bucurie in cazul in care sfaturile de mai sus vor fi respectate cu strictete.

 

Foto: http://mami.ro / http://www.utilecopii.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu